«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

ResponsabilitateSociala.ro organizeaza a doua editie a "European CSR Lessons"

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-04-25

 

ResponsabilitateSociala.ro va organiza pe 15 si 16 mai, la World Trade Center Bucuresti, cea de-a doua editie a "European CSR Lessons". Acesta este cel mai important eveniment care aduce in Romania studii de caz din spatiul european, despre modul in care companiile pot rezolva probleme grave ale societatii, ale economiei sau ale mediului inconjurator, prin intermediul practicilor de Responsabilitate Sociala Corporativa (CSR).

Evenimentul are o importanta deosebita pentru sectorul de afaceri romanesc, in conditiile in care Comisia Europeana a anuntat in octombrie 2011 un pachet ambitios de politici  prin care va stimula practicile de CSR in toate statele membre, cu scopul de a recastiga increderea consumatorilor in marile companii si in economia europeana.  Masurile din acest pachet merg de la accesul la achizitii publice, pana la obligativitatea companiilor de a-si raporta impactul (pozitiv sau negativ) asupra societatii, a comunitatilor locale si asupra mediului.

Dragos Dehelean, coordonatorul Programului ResponsabilitateSociala.ro, intareste urgenta si importanta unui eveniment precum "European CSR Lessons": "Masurile anuntate de Comisie sunt foarte clare si vor avea un efect major asupra companiilor din Romania, in calitate de stat membru. Insa pentru ca efectele sa fie pozitive, economia si societatea romaneasca trebuie sa fie pregatite. De aceea, in 2012 este cu atat mai important ca atat decidentii din companii, cat si liderii de opinie si societatea civila sa inteleaga mai bine importanta practicilor de CSR, cu ajutorul unor exemple de succes de pe alte piete europene."

Cele 2 zile de conferinte vor include 4 sesiuni de studii de caz. Acestea vor acoperi o arie larga de subiecte: de la reducerea poluarii, a consumului de energie sau a deseurilor, pana la inovatia in domeniul produselor si serviciilor responsabile, la dezvoltarea comunitatilor locale sau incluziunea categoriilor defavorizate sau a persoanelor cu dizabilitati. 

Petru ca studiile de caz sa fie cu adevarat inspirationale, acestea vor fi sustinute de reprezentanti sau invitati straini, dar si locali, ai unora dintre cele mai importante companii multinationale prezente in Romania: Petrom (membra a grupului OMV), BCR (membra a Erste Group), Orange, UniCredit Tiriac Bank (membra a grupului UniCredit), GlaxoSmithKline si Raiffeisen Bank.

Evenimentul se adreseaza in primul rand reprezentantilor sectorului de afaceri din Romania, dar si liderilor de opinie din societatea civila, din mass-media, din mediul academic si cel institutional. Acestia vor putea intra in dialog cu 11 invitati internationali, despre initiativele de CSR pe care le-au derulat, dar si despre tendintele in domeniu, la nivel european.

Pentru ca studiile de caz sa fie cunoscute de o parte cat mai mare din publicul roman, evenimentul beneficiaza de sustinerea urmatorilor parteneri media: Ziarul Financiar, Business Magazin, Gandul.info, Mediafax, Europa FM, TVR, Elevate, Pheonix Media si Comunicatedepresa.ro.

Detalii despre speakeri si studiile lor de caz, programul conferintelor si conditiile de participare pot fi obtinute de pe site-ul evenimentului, http://www.csrlessons.eu, sau de pe site-ul organizatorilor, http://www.ResponsabilitateSociala.ro

Sursa: StiriONG

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile