«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Saptamana "Femeia conteaza!" - lupta Impotriva mobbing-ului si a discriminarii pe piata muncii

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2012-04-27

 

In perioada 23 - 25 mai 2012 , Asociatia COLFASA organizeaza cea de-a doua editie a "Saptamanii - femeia conteaza!", pentru a marca lupta Impotriva mobbing-ului si a discriminarii pe piata muncii. Evenimentele din cadrul “Saptamanii - Femeia conteaza!” abordeaza tematici precum: discriminarea, hartuirea psihologica la locul de munca (mobbing), egalitatea de sanse si de gen.

Aflata la a doua editie, Saptamana „Femeia conteaza!” se Inscrie In activitatea de comunicare a proiectului „Femeia conteaza!”, proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Obiectivul Saptamanii „Femeia conteaza!”, este acela de a trage un semnal de alarma asupra situatiilor de discriminare si hartuire psihologica la locul de munca.

La prima editie a "Saptamanii Femeia Conteaza!" au fost prezente peste 550 de persoane, printre care ministri, reprezentanti ai autoritatilor centrale, experti internationali, consultanti In resurse umane, reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, reprezentanti ai societatii civile, psihologi si jurnalisti. Prelegerile si seminariile au fost sustinute de 45 de specialisti atat din Romania, cat si din strainatate.

Temele abordate anul acesta vor fi discriminarea de gen, mobbing-ul si impactul reformelor sociale pe piata muncii. Conferintele din cadrul evenimentului vor avea loc la Palatul Parlamentului pe 23 si 24 mai si la Hotel Radisson Blu pe 25 mai.

 "Femeia conteaza!" este un proiect social, conceput pentru prevenirea si combaterea discriminarii de gen, dar si a acelei forme de marginalizare cu caracter profesional numita mobbing.

Mobbing = o forma de hartuire psihologica sistematica la locul de munca, ce dureaza mai mult de sase luni.

Mobbing = situatiile In care un salariat este atacat si stigmatizat de colegi sau superiori prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare si izolare.

Pentru mai multe informatii despre proiect vizitati site-ul:www.femeiaconteaza.ro.  

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile