«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Lansarea proiectului "Viata dupa gratii"

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2012-05-07

Joi, 10 mai 2012, va avea loc la  Bucuresti, Cercul Militar National - Sala Bizantina, Conferinta de lansare a proiectului "Viata dupa gratii". Proiectul este implementat de Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei in parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Calarasi, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Valcea, FEDES - IRECSON, SC Global Commercium Development SRL, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Comune di Padova - Settore Servizi Sociali (Italia), Irecoop Veneto (Italia), Instituto de Formacion Integral S.L.U. (Spania).

Plusvaloarea proiectului consta in consolidarea unui proces de incluziune activa initiat inca din perioada de detentie si continuat in perioada de probatiune si dupa liberare. Obiectivul principal il reprezinta incluziunea activa prin facilitarea accesului la servicii de formare vocationala pentru persoanele private de libertate. Astfel, li se ofera sansa de a-si gasi un loc de munca prin care sa-si asigure mijloacele financiare, precum si un nou statut in familie si comunitate.

Scopul declarat al oricarui penitenciar este acela de reintegrare in societate a detinutilor, fapt ce poate fi pus eficient in aplicare numai printr-un parteneriat solid cu institutiile statului si cu organisme nonguvernamentale. O misiune deseori dificila este insa aceea de a convinge comunitatea sa priveasca cu alti ochi persoanele private de libertate, pe care le considera, de regula, la marginea societatii. Tocmai de aceea, proiectul Viata dupa gratii include si dezvoltarea unei campanii de constientizare care sa contribuie la crearea unei noi mentalitati colective privind acest grup vulnerabil.

Daca aveti experienta in domeniul sprijinirii persoanelor care parasesc penitenciarele, persoanelor defavorizate social , sau a persoanelor provenind din grupuri marginalizate, sau daca acest subiect este de interes pentru organizatia dvs, confirmati participarea dumneavoastra pana in data de 9 mai 2012 la adresa de email pcatalin@globalcommercium.com.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile