«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

FDSC invita ONG-urile la un nou eveniment din seria ONGLex

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-05-10

 

Seminariile ONGlex sunt organizate periodic de catre FDSC, in dorinta de a sprijini organizatiile neguvernamentale in clarificarea celor mai importante aspecte legale din activitatea lor. Discutiile vizeaza aspecte practice cu care reprezentantii organizatiilor neguvernamentale se intalnesc in activitatea de zi cu zi. Evenimentul va permite atat prezentarea temelor juridice de catre specialisti in drept, cat si interventia participantilor.

Primul seminar din seria ONGLex a avut loc pe 1 martie si a avut ca tema “Contractul de munca in noul cod al muncii”. Evenimentul a fost bine primit cu interes de catre mediul neguvernamental, ceea ce a incurajat organizatorii sa reia demersul si sa isi propuna sa organizeze periodic intalniri intre reprezentantii organizatiilor si firmele de avocatura care au raspuns pozitiv invitatiei de implicare in proiect.

Astfel, al doilea seminar marca ONGLex se va desfasura in data de 31 mai si va aborda aspecte fiscale practice, care fac parte din activitatea cotidiana a organizatiilor neguvernamentale. Evenimentul va fi organizat in parteneriat cu SCPA Gherghina si Asociatii si PricewaterhouseCoopers.

Participantii vor avea ocazia de a pune intrebari inspirate din activitatea organizatiilor pe care le reprezinta, iar pentru ca fiscalitatea este o tema mereu actuala, invitatia este deschisa pentru toate organizatiile, indiferent de zona in care activeaza. Participarea este gratuita, insa posibila in limita locurilor disponibile.Totodata, pentru a participa la acest eveniment, persoanele interesate trebuie sa reprezinte organizatii active in domeniul social precum si organizatii care desfasoara initiative de advocacy. 

Acestea sunt temele incluse pe agenda seminarului:

 

  • Perspective fiscale pentru organizatiile neguvernamentale in 2012: principalele modificari recente ale Codului Fiscal si ale normelor de aplicare
  • Regimul fiscal aplicabil activitatilor economice: activitati economice directe vs. societate comerciala cu asociat unic ONG

 

Inscrierile vor avea loc intre 10 - 25 mai, completand formularul de inregistrare disponibil la urmatorul link: http://goo.gl/CJicF.  

Pentru acest seminar exista 20 de locuri disponibile. Selectia participantilor se va face in functie de urmatoarele criterii:

- Ordinea transmiterii formularului de participare complet

- Existenta activitatilor de advocacy sau legate de domeniul social ale organizatiei pe care o reprezinta participantul.

Pentru acest seminar nu se percepe taxa de inscriere. Cheltuielile de transport sau cazare nu sunt decontate de catre organizator. Este permisa participarea unui singur reprezentant/organizatie.

Documente utile: Agenda evenimentului

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile