«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Competitia internationala Social Impact Award si-a desemnat castigatorii

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-06-12


In total, 7 idei din Austria, Cehia si Romania au primit premii totale de peste 20.000 de euro in cadrul unei ceremonii ce a avut loc pe 1 iunie la HUB Vienna, in Austria. Doua dintre proiectele castigatoare au fost  inscrise  in competitie de studenti romani. Astfel proiectul Upside Down, initiat de Andreea Zaharescu, Alexandru Ionut Pahontu, Alina Mihaela Avatamanitei si Roxana Antochi a fost declarat castigator la sectiunea jurizata si a fost premiat cu 4000 de euro, in timp ce Sezatoarea, proiectul propus de Gabriela Mindru, Alexandra Vasiliu, Ana Paraschiv si Alma Iatan a fost votat de catre public la sectiunea Community Award si va primi 1500 de euro oferiti de Verbund.

Upside Down este un proiect de mediu, ce are la baza conceptul de reciclare a unor materiale ce altfel s-ar transforma in deseuri. Astfel iau nastere portofele din cutii de lapte, genti de dama din anvelope auto si multe altele. "Echipa Upside Down este recunoscatoare pentru participarea la Social Impact Award, deoarece ni s-a demonstrat ca merita sa visezi, sa ai ambitie, sa depui eforturi si sa crezi pana la capat in propria idee. Acum, ca am trecut de acest prim pas, suntem cu atat mai entuziasmati sa implementam ideea si sa ne luam in primire rolurile cu responsabilitate. Vrem sa realizam o competitie de design pentru produsele noastre, sa incepem sa le vindem in cadrul targurilor si in magazine micute pentru a lua feedback direct de la clienti si, astfel, sa ne imbunatatim atat produsul, cat si strategia. Ne dorim, de asemenea, sa pastram legatura cu persoanele care ne-au sprijinit pana acum si sa mergem in vizite de invatare la sediile initiativelor deja existente in Romania. Suntem încantati si ne bucuram ca exista initiative precum SIA, care ofera unor persoane ca noi sansa sa puna in aplicare o idee". Roxana Antochi, Upside Down


Sezatoarea doreste sa ii reconecteze pe locuitorii oraselor la traditiile populare prin organizarea de sezatori. Astfel de evenimente pot reprezenta si o sursa suplimentara de venit pentru membrii comunitatilor rurale. "Participarea la Social Impact Award a reprezentat o treapta importanta, atat pentru proiectul Sezatoarea, cat si pentru Village Life. Am cunoscut antreprenori sociali interesanti si de succes care ne-au propus teme de reflectie esentiale si de la care am primit sfaturi valoroase care ne vor ajuta sa crestem profesionalismul si sansele de reusita ale proiectului nostru. Premiul de popularitate pe care l-am primit in baza celor peste 2000 de voturi primite online a reprezentat o incurajare extraordinara de a continua cu initiativa noastră de valorificare a traditiilor si acelor elemente ale vietii la tara care pot oferi perspective de dezvoltare economica armonioasa satului romanesc. Mai mult decât atat, SIA a reprezentat biletul nostru de intrare in grupul special al antreprenorilor sociali din Romania, de a caror experienta si expertiza ne propunem sa profitam cât mai mult". Gabriela Mindru, Sezatoarea

In plus, toate cele 5 echipe finaliste din Romania vor fi premiate cu cate un bilet de participare la o conferinta internationala pe tema inovarii sociale organizată de roPot in aceasta toamna, iar pentru a-si pune in practica ideile fiecare echipa va beneficia pe timpul verii de un abonament nelimitat la The HUB Bucharest.

"Pentru o prima editie a Social Impact Award in Romania rezultatele au fost peste asteptari, avand peste 500 de studenti participanti la cele 16 seminarii pregatitoare si 41 de echipe ce au inscris idei in competitie. Suntem bucurosi sa vedem un interes crescut din partea studentilor romani pentru antreprenoriat social si activitatile cu impact social in general. Ne dorim sa vedem cat mai multe dintre aceste idei implementate si de aceea ii vom avea alaturi de noi in The HUB Bucharest pe reprezentantii celor cinci echipe finaliste pentru a lucra, a se conecta cu cei ce au deja proiecte cu impact social implementate, dar si pentru a participa la diverse evenimente ce le pot mari gradul de cunostinte in domenii esentiale pentru viitoarele lor proiecte." Oana Paun – Project Manager, Social Impact Award Romania.

Sursa: www.romaniapozitiva.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile