«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Sesiune de informare la Calarasi privind Schemele de Grant din cadrul Programul de Cooperare Elvetiano-Roman


Data: 2012-06-20


Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, organizeaza astazi, 20 iunie 2012, la Calarasi, sesiunea de informare privind  Schema de grant pentru ONG-uri si Schema de grant pentru Parteneriate din cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman.

Evenimentul  va avea loc in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Calarasi, Strada Progresul, Bloc BBB, Etaj 3, Calarasi, Sala de Reuniune, intre orele 12:00 – 15:00.

Programul de Cooperare Elvetiano - Roman isi propune sa finanteze proiecte ale caror obiective vin in intampinarea nevoilor de dezvoltare ale societatii romanesti.

Prima Cerere de propuneri de proiecte lansata in data de 10 mai 2012 in cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri, pune la dispozitia organizatiilor 2.000.000 CHF – pentru Componenta Social si 600.000 CHF – pentru Componenta Mediu si are ca obiectiv consolidarea organizatiilor neguvernamentale din Romania si sustinerea participarii lor active in procesul formularii de politici.

Prima Cerere de propuneri de proiecte lansata in 21 mai 2012 in cadrul Schemei de grant pentru Parteneriate isi propune sa contribuie la promovarea si consolidarea parteneriatelor institutionale dintre partenerii romani si elvetieni, pentru a contribui la solutionarea provocarilor specifice dezvoltarii, la intarirea capacitatii si structurilor partenerilor institutionali romani, pentru a beneficia de valoarea adaugata elvetiana si a contribui la intarirea parteneriatelor. Suma disponibila spre finantare este de 2.500.000 CHF.

Sesiunea de informare va furniza detalii referitoare la cele doua Cereri de propuneri de proiecte, iar reprezentantii FDSC vor raspunde intrebarilor adresate de participanti privind aspecte specifice legate de pregatirea proiectelor. La eveniment, sunt invitati sa participe reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, autoritatilor/institutiilor publice, mass media.

Mai multe informatii despre Schema de grant pentru ONG-uri si Schema de grant pentru Parteneriate sunt disponibile pe site-ul FDSC.

Mentionam ca participarea la eveniment este gratuita. Organizatorii nu asigura transportul si/sau cazarea participantilor.

Urmatoarele sesiuni de informare vor avea loc in Timisoara si Galati. Detaliile si formularele de inregistrare legate de participarea la aceste sesiuni sunt disponibile AICI.

sursa: www.stiriong.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile