«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Seminar: Rolul economiei sociale in dezvoltarea durabila a zonelor montane

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2012-06-22

Seminar: Rolul economiei sociale in dezvoltarea durabila a zonelor montane
Horezu, jud Valcea 28-29 iunie 2012

Asociatia Depresiunea Horezu, Fundatia Parteneri pentru Dezvoltare Locala si Centrul pentru Arii Protejate si Dezvoltare Durabila Bihor au placerea sa va invite la seminarul de formare  "Rolul economiei sociale in dezvoltarea durabila a zonelor montane", care va avea loc in orasul Horezu, jud Valcea in zilele de 28-29 iunie 2012.
 
Demersul nostru porneste de la constatarea ca  Muntii Romaniei incep sa isi piarda resursele principale: fondul forestier si biodiversitatea, peisajele si locuitorii purtatori de traditii, si, astfel din ce in ce mai mult, identitatea. Va propunem un seminar in care  vom avea posibilitatea sa ne familiarizam cu conceptul de economie sociala, actiunea specifica a organizatiior economiei sociale active in zonele rurale si de munte (ONG - uri, asociatii de producatori, obsti si composesorate), modele de actiune din Romania si din alte state europene.

Zonele montane sunt considerate defavorizate, atat in Programul National de Dezvoltare Rurala, cat si in politicile europene. Din pacate, in Romania nu avem inca suficiente sisteme de sprijin pentru dezvoltarea acestor zone. Convingerea noastra este căa locuitorii zonelor montane din Romania, vor putea, prin asociere in forme ale economiei sociale, care sunt recunoscute ca forme eficiente de actiune socio-economica, mai ales in mediul rural peste tot în lume, sa schimbe cursul actual al lucrurilor. 
 

Participarea la eveniment este deschisa organizatiilor din zonele montane si sub-montane. Inscrierile la eveniment se fac pana vineri, 22 iunie 2012 prin completarea formularului de inscriere si transmiterea sa la adresa de email adhorezu@yahoo.com. Toate cheltuielile legate de deplasarea participantilor inscrisi (transport, cazare şi masă) vor fi suportate de Asociatia Depresiunea Horezu.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la tel/fax 0250 861305, email adhorezu@yahoo.com
 
Eugen Savulescu                                                               
Presedinte ADH        
                                                         
 


 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile