«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Seminar: Educatia copiilor din comunitatile defavorizate

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2012-06-27

 

Fundatia Roma Education Fund Romania va organiza, in data de 28 Iunie, ora 9,30 la Hotelul Novotel din Bucuresti (sala Paris) seminarul cu tema "Educatia copiilor din comunitatile defavorizate".

In cadrul seminarului vor fi dezbatute, cu precadere, subiecte ce tin de metodologia interventiei programului "scoala dupa scoala", implementat in cele 50 de centre educationale infiintate in cadrul proiectului, rezultatele si provocarile dupa doi ani de la debut si, nu in ultimul rand, dezideratele Fundatiei Roma Education Fund Romania privind institutionalizarea si extinderea programului  "scoala dupa scoala" la nivel national.

Evenimentul va reuni reprezentanti ai Ministerului Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului, ai organizatiilor societatii civile cu experienta in domeniul educatiei, manageri de institutii si organisme guvernamentale implicate in conceperea si gestionarea  politicilor educationale din Romania, reprezentanti ai autoritatilor publice din localitatile si judetele in care se implementeaza proiectul "Scoala dupa scoala - primul pas pentru succesul scolar si profesional", directori si cadre didactice din scolile beneficiare  si, nu in ultimul rand, parinti ai elevilor beneficiari ai proiectului.

Seminarul  se desfasoara in cadrul proiectului “Scoala dupa scoala - primul pas pentru succesul scolar si profesional", implementat de Fundatia Roma Education Fund Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Fundatia Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, Asociatia Centrul Cultural al Romilor "O Del Amenca" si Asociatia Centrul Romilor "Amare Rromentza".

"Roma Education Fund Romania a transpus in practica un model de program de scoala dupa scoala. Astfel a fost elaborat "curriculum-ul" de scoala dupa scoala, s-au pregatit modulele de formare pentru cadrele didactice, a fost dezvoltata o metodologie de lucru cu parintii si cu comunitatea si acum vrem sa punem in dezbetere experienta pe care am acumulat-o de-a lungul acestui proiect. Pornind de la politica educationala formulata de MECTS, lucrurile au capatat un contur concret in cadrul acestui proiect si a fost gandita si o componenta atractiva pentru copiii romi. Iar pe langa toate acestea vrem sa lansam si ideea unei aliante largi pentru scoala dupa scoala, ca modalitate de prevenire a abandonului scolar si de reducere a decalajelor educationale intre copiii care provin din familii vulnerabile si ceilalti copii" a declarat Eugen Crai, Directorul National al Roma Education Fund Romania.

Obiectivul general al proiectului, cu perioada de implementare cuprinsa intre septembrie 2010 - august 2013, este reducerea ratei abandonului scolar timpuriu in regiunile de dezvoltare Centru, Sud-Muntenia si Nord-Est, prin cresterea accesului copiilor din comunitatile dezavantajate la o educatie primara de calitate. 

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile