«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Invitatie: Ateliere Mestesugaresti in Snagov

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2012-07-12

Fundatia Snagov are placerea de a va invita la Atelierele Mestesugaresti specifice zonei Snagov care se vor desfasura in perioada 20-23 iulie 2012 la Casa cu Stuf din Snagov.

Principalele ateliere pe care Fundatia Snagov le organizeaza in vara anului 2012 sunt: 

1.    Olarit - realizarea de vase traditionale din lut si figurine cu specific local

2.    Pescuit - realizarea de scule specifice pentru pescuit

3.    Impletituri - realizarea de impletituri din materiale cu specific local (sau national): panusi de porumb, trestii, nuiele de rachita

4.    Tesaturi - realizarea de tesaturi traditionale: presuri, stergare, traiste, cordelute, centuri, batiste, perdele, etc.

Pe parcursul celor 4 zile de ateliere, sunt asteptati sa participle la eveniment:

1.    Reprezentanti ai comunitatii locale: oameni de cultura si factori de decizie,  insitutii guvernamentale sau ONG-uri preocupate de promovarea patrimoniului cultural national imobil si implicit a culturii, dar si agenti economici si elevi de la institutiile de invatamant din zona;

2.    Institutii si oficialitati regionale preocupate de tematica evenimentului (folclor – traditii, istorie, cultura, educatie);

3.    Turisti, familii cu copii si elevi de la institutiile de invatamant din Bucuresti si proximitate.

Atelierele sunt parte a proiectului cultural “Mestesugurile traditionale din zona Snagov - 4 zile pentru activitati in atelierele in aer liber pentru vacanta ta culturala” finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul contribuie la crearea contextului de prezentare, rememorare a unei parti importante din folclorul zonei Snagov.

Mai multe detalii despre proiect puteti gasi in invitatia atasata si la: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=836 .

Puteti sa confirmati participarea dumneavoastra (locuri limitate per atelier!) la: e-mail: office@fundatiasnagov.ro.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile