«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Guvernul va asigura cadrul legislativ pentru ca TVA sa devina eligibil la decontare in cazul proiectelor europene

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2012-07-17


Guvernul a informat FMI despre intentia de a introduce achitarea TVA la momentul incasarii facturii pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 euro, daca platile sunt efectuate prin banca, data aplicării urmand sa fie stabilita dupa discutiile oficiale, a declarat premierul Victor Ponta.

Decizia Guvernului de a introduce plata TVA la momentul incasarii facturii pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 euro a fost anuntata si miercuri de premierul Victor Ponta.

Conform acestui sistem, firma care emite factura va achita TVA doar la momentul incasarii sumei din respectiva plata, dar si firma care primeste factura nu va mai putea deduce TVA decat la momentul platii.

Ponta a mai precizat ca TVA va fi eligibil pentru decontare in cazul proiectelor finantate din fonduri UE si ca plafonul de deductibilitate va creste de la 20% la 50% in cazul investitiilor in domeniul cercetării-dezvoltarii.

O alta masura de sprijin anuntata de Guvern este sprijinirea firmelor cu dificultati financiare temporare, prin scutirea de la plata penalitatilor pentru debitorii statului pentru obligatiile de plata achitate in perioada 01.09.2012 - 31.12.2012.

sursa: www.recolta.eu

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile