«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

IES a instruit 119 antreprenori in economia sociala

Postata in: Stiri IES
Data: 2012-07-18

 

Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala si-a inchis portile. 119 absolventi au primit diploma de "Antreprenor in economia sociala". Selectati in urma unui anunt adresat managerilor si viitorilor manageri de intreprinderi sociale si publicat de IES in luna martie, cele 119 persoane au participat la programul de formare "Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala", organizat in cadrul proiectului strategic "PROMETEUS - Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene" (ID 57676).

In perioada mai - iulie 2012, cursantii au fost organizati in 6 serii, iar fiecare serie a participat la cate 3 module de curs. Fiecare dintre ei a beneficiat de un program sustinut de 12 zile de formare, la finalul carora au primit certificarea Consiliului National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA).

S-a inregistrat un profil complex al participantilor la curs, ceea ce a asigurat reprezentarea a numeroase structuri de economie sociala.  Astfel, printre participanti s-au numarat manageri din cadrul a numeroase asociatii si fundatii care detin o intreprindere de economie sociala, reprezentanti ai caselor de ajutor reciproc, ai cooperativelor etc.

Pe parcursul programului de formare, cursantii si-au putut dezvolta competentele necesare unui manager de intreprindere de economie sociala, iar printre principalele tematici studiate s-au numarat: modelele de afaceri in economia sociala, managementul intreprinderilor sociale, managementul si elaborarea planului de afaceri, planificarea financiara a afacerii si alte informatii care sa asigure succesul intreprinderii sociale pe care o detin sau o vor infiinta si impactul intreprinderilor sociale.

Trainerii Scolii de Antreprenoriat in Economie Sociala au fost instruiti in cadrul unui program de formare de formatori in economie sociala derulat in Italia (Trento) cu sprijinul Institutului EURICSE si a numeroase figuri reprezentative pentru domeniul economiei sociale din Italia.

“Cursantii s-au dovedit a fi interesati de dezvoltarea economiei sociale, au reusit sa isi clarifice ideea de intreprindere sociala, au dorit sa afle exemple practice si exemple de buna practica din Europa si din Romania”, a declarat Cristina Barna, formator in cadrul primului modul al cursului- Conceptele de economie sociala.

 “Sunt foarte incantata de acest prim modul, pe care il gasesc extrem de util in ceea ce vrem noi sa facem mai departe. Organizatia noastra deruleaza un proiect cu finantare europeana prin care vom infiinta patru intreprinderi sociale, eu voi fi managerul unei dintre ele, iar ceea ce am invatat ne va ajuta foarte mult atat pe mine cat si pe colegii mei implicati in acest proiect de economie sociala” a spus Florentina Enache, reprezentanta Asociatiei Salvati Dunarea si Delta la Scoala de Antreprenoriat in Economia Sociala.

Scopul acestui program a fost de a forma manageri de intreprinderi de economie sociala competenti si pregatiti pentru a conduce intreprinderi de top in Romania, cu impact economic dar, mai ales, social in comunitatile din care provin.

IES isi va continua eforturile spre o dezvoltare sustenabila a sectorului economiei sociale din Romania, prin derularea de programe de formare si consultanta adecvate.

Programul de dezvoltare a intreprinderilor sociale - "Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala" a fost  organizat in cadrul proiectului PROMETEUS - Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene, ID 57676, proiect care isi propune sa dezvolte si sa promoveze sectorul economiei sociale ca instrument flexibil si durabil pentru generarea de locuri de munca, dezvoltare economica si incluziune sociala in Romania. Proiectul contribuie la stimularea dezvoltarii stiintifice a acestui domeniu si cresterea performantelor intreprinderilor sociale, prin cercetare, instruire si informare specifica si promovarea unor politici publice favorabile. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin „Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni!” si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV), Universitatea din Bucuresti-Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperatives and Social Enterprises - University of Trento - EURICSE si Centrul National de Pregatire in Statistica.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile