«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Atelierul de Terapii Combinate: o sursa de venituri pentru Centrul de Zi Autism Baia Mare

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2012-07-23

In iulie 2011, la finalul proiectului A.T.A.C.-Lumina si Culoare, (finantat prin Tineret in Actiune - Initiative ale Tinerilor) Asociatia Autism Baia Mare a infiintat Atelierul de Terapii Combinate, care in prezent sustine o parte din cheltuielile Centrulul de Zi Autism Baia Mare, in special cele legate de terapia copiilor din centru.

In cadrul Atelierului de Terapii Combinate, copiii cu autism sunt ajutati de catre voluntari si parinti sa picteze sau sa confectioneze diferite obiecte ornamentale. Unii dintre parinti confectioneaza bijuterii din fimo, altii confectioneza ornamente cu ocazia diferitelor sarbatori.

Acest tip de activitate ajuta atat copiii sa-si exprime emotiile intr-o maniera adecvata, precum si parintii care isi petrec timpul intr-un mediu creativ alaturi de micuti. Atelierul este coordonat de doamna Tamasan Luana, parinte de copil autist si membru fondator al asociatiei.

Produsele realizate in cadrul Atelierului sunt disponibile online. Ele pot fi vazute AICI, in Catalogul de produse al www.ies.org.ro, si achizitionate direct dintr-un magazin virtual pe care il puteti vizita AICI.

Magazinul virtual si promovarea produselor in Catalogul IES sunt o modalitate in plus prin care Asociatia apeleaza la bunavointa persoanelor care doresc sa ajute demersurile pentru recuperarea copiilor cu autism.

Material realizat pe baza informatiilor furnizate echipei IES.org.ro de catre doamna Iolanda Sztrelenczuk, reprezentant al Asociatiei Autism Baia Mare.

Daca doriti sa transmiteti si dumneavoastra informatii pentru realizarea unor articole pe www.ies.org.ro , ne puteti contacta la adresa de e-mail ruxandra.palade@fdsc.ro – PR Institutul de Economie Sociala. 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile