«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Institutul de Economie Sociala lanseaza Programul de Consultanta "Planul de afacere, o realitate"

Postata in: Stiri IES
Data: 2012-08-14

Institutul de Economie Sociala selecteaza 30 de persoane dintre managerii de intreprinderi sociale participanti la Scoala de Antreprenoriat in economie sociala, in vederea participarii la programul de consultanta "Planul de afaceri, o realitate".

Programul de consultanta vizeaza sustinerea organizatiilor selectate in realizarea si implementarea unui plan de afaceri care sa contribuie la  cresterea veniturilor realizate din activitatile economice. 
In functie de nevoile identificate, intreprinderile sociale selectate vor primi consultanta de specialitate din unul sau mai multe domenii de expertiza: juridic, financiar, marketing si vanzari, si managementul afacerii .

Criterii de eligibilitate:

. Programul este destinat organizatiilor care au desemnat manageri pentru  intreprinderile lor sociale iar acesti manageri au participat la programul de formare Scoala de Antreprenoriat in economie sociala, derulat in cadrul proiectului Prometeus, in perioada mai-iulie 2012.

Criterii de selectie:

. Organizatiile care vor fi selectate sa beneficieze de aceasta componenta a programului, vor fi supuse urmatoarelor criterii de evaluare:

  • Calitatea proiectelor elaborate pe parcursul programului de formare de catre managerul de intreprindere sociala participant la programul de formare;
  • Implicarea si gradul de participare la cursul de formare a acestuia;
  • Calitatea Planului de afaceri elaborat - acuratetea si completitudinea informatiilor incluse 
  • Maturitatea planului de afaceri elaborat - experienta in implementarea unor activitati similare
  • Fezabilitatea ideii de afacere asa cum reiese din  Planul de afaceri.
  • Impactul social al  intreprinderii sociale /activitatii economice propuse;
  • Sustenabilitatea si rezultatele generale ale organizatiei solicitante

Grila de selectie conform Criteriilor de selectie a intreprinderilor sociale care vor beneficia de consultanta sunt urmatoarele:

Criteriu

Punctaj maxim

1. Calitatea proiectelor elaborate pe parcursul programului de formare de catre managerul de intreprindere sociala participant la programul de formare;

10 - Nota examenului final

2. Implicarea si gradul de participare a acestuia la cursul de formare;

15 - evaluarile din timpul programului de formare

3. Calitatea Planului de afaceri elaborat - acuratetea si completitudinea informatiilor incluse 

20

4. Maturitatea  planului de afaceri elaborat - experienta in implementarea unor activitati similare

10

5. Fezabilitatea ideii de afacere asa cum reiese din Planul  de afaceri.

20

6. Impactul social al  intreprinderii sociale /activitatii economice propuse;

15

7. Sustenabilitatea si rezultatele generale ale organizatiei solicitante

10

Dosarul de candidatura va contine:

. Formularul de participare completat cu Anexa Plan de afacere, prognoze financiare

Dosarele de candidatura se vor trimite prin e-mail la adresa silvia.misu@fdsc.ro sau prin posta la adresa B-dul Nerva Traian, Nr. 21, Bucuresti, sector 3 - In atentia Silviei Misu - program Prometeus de dezvoltare a intreprinderilor sociale, pana la data 3 Septembrie 2012.

Procedura de selectie este urmatoarea:

  • selectie preliminara pe baza de dosar;
  • interviu1.

Pentru organizatiile si persoanele selectate, participarea la program este gratuita, costurile fiind integral acoperite.  


Programul de dezvoltare al intreprinderilor sociale este derulat in cadrul proiectului PROMETEUS - Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene (ID 57676), implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Universitatea Bucuresti – Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises si Centrul National de Pregatire in Statistica si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni!.

 


 

1In cazul in care este nevoie de informatii suplimentare 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile