«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

4 filme de promovare a Economiei sociale si solidare in Romania!

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2012-10-08

Asociatia CRIES  ne propune o serie de 4 filme care sa aduca mai aproape de publicul larg subiectul economiei sociale, prezentand cateva initiative ale organizatiilor din sector. 

 

Tematicile abordate de cele 4 filme sunt:

  • Intreprinderile sociale de insertie prin activitati economice, 
  • Agricultura sustinuta de comunitate.Parteneriatele ASAT, 
  • Consumul responsabil si Comertul echitabil, 
  • Finantarea etica si microcreditarea. 

Filmele au rolul atat de a prezenta tematici specifice Economiei Sociale si Solidare, cat si de a creaste vizibilitatea unor demersuri concrete din tara. In fiecare dintre cele 4 filme (cu o durata medie de aprox. 20 de minute), s-a vizat o problematizare critica a domeniului, realizata impreuna cu partenerii si cu concursul organizatiilor intervievate.

Pentru a sublinia relevanta Economiei sociale in Romania, au fost contactati actori cu experienta in sectoarele abordate, astfel ca in fiecare film sunt ”distribuiti” reprezentanti ai unor organizatii din tara ce au o poveste de spus.

Filmele au fost realizate in cadrul proiectului Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale, proiect cofinantat din FSE prin POSDRU si implementat in parteneriat cu Platforma Europeana IRIS si asociatiile Institutul Intercultural Timisoara, Serviciul APEL si Integra Romania.

Filmele, precum si mai multe detalii, le puteti gasi la aceasta pagina.

(sursa http://www.modele.cries.ro)

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile