«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Comisia Europeana premiaza inovarea sociala

Postata in: Stiri externe
Data: 2012-10-10

Comisia Europeana va oferi 60.000 de Euro sub forma a 3 premii in cadrul unui concurs lansat in data de 3 octombrie. Concursul pentru inovare sociala - "Unlocking today's potential for tomorrow's work" are ca scop identificarea celor mai bune solutii in domeniul inovarii sociale care sprijina oamenii sa se angajeze sau sa se indrepte alte forme de munca.

Astfel, sunt incurajate ideile care propun solutii de impact, replicabile si sustenabile pentru ocuparea fortei de munca, fiind acceptate in concurs atat persoanele fizice, cat si ONG-urile, grupurile informale, intreprinderile sociale sau companiile private. Ideile pot avea in vedere mai multe tipuri de beneficiari, cum ar fi: tinerii absolventi fara loc de munca, somerii, persoanele dezavantajate, varstnicii etc.

Termenul limita pentru a aplica la acest concurs este 21 decembrie 2012. In perioada ianuarie-februarie vor fi selectate cele mai bune 30 de idei propuse, care vor beneficia de doua zile de consultanta din partea unor experti din toate sectoarele. Etapa a doua consta in selectarea a 10 idei din cele 30 urmand ca, la finalul concursului, sa fie premiate 3 dintre acestea, in cadrul unei ceremonii care va avea loc in luna mai 2013 la Bruxelles.

Mai multe detalii referitoare la concurs, precum si formularul de inscriere le gasiti la aceasta pagina.

(sursa: www.nonguvernamental.org, www.socialinnovationeurope.eu , www.ec.europe.eu)

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile