«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

"Intreprinderile sociale si Strategia Europa 2020: solutii inovatoare pentru o Europa durabila"

Postata in: Stiri externe
Data: 2012-10-10

In data de 3 octombrie, Comitetul Economic si Social European (CESE) a organizat o sedinta extraordinara pe tema "Intreprinderile sociale si Strategia Europa 2020: solutii inovatoare pentru o Europa durabila".

Alaturi de membrii CESE, la intalnire au participat reprezentanti ai Comisiei Europeane (Comisarul Laszla Andor responsabil al DG Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune), Intergrupului pentru economie sociala al Parlamentului European, CIRIEC, Aliantei Internationale a Cooperativelor, Cooperatives Europe, Social Economy Europe, Centrului European al Fundatiilor (European Foundation Centre), "Confrontations Europe", Alianta Cooperativa Internationala (ACI), Asociatia internationala a societatilor mutuale, CECODHAS Housing Europe si ai Platformei europene a ONG-urilor din domeniul social.

Participantii la intalnire au incercat sa raspunda la urmatoarele intrebari: Cum arata viitorul intreprinderilor sociale? Poate acest sector sa fructifice oportunitatile oferite de criza economica? Cum pot contribui intreprinderile sociale la Strategia Europa 2020? Sunt intreprinderile sociale un instrument de coeziune sociala si crestere economica dincolo de granitele Europei?

Reprezentantul FDSC in CESE, Ionut Sibian, a declarat ca, prin aceasta aceasta reuniune, "CESE continua sa isi intensifice eforturile pentru a se asigura ca economia sociala si intreprinderile sociale raman o prioritate pe agendele politice ale UE si statelor membre".

Aici gasiti concluziile si declaratia conferintei.

Pentru mai multe detalii accesati aceasta pagina.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile