«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Dezbatere privind proiectul de lege a economiei sociale

Postata in: Noutati legislative
Data: 2012-10-16

Luni, 15 octombrie 2012, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a organizat sedinta publica de dezbatere a proiectului de lege privind economia sociala, publicat spre consultare in 21 septembrie 2012 (aici gasiti proiectul de lege si mai multe detalii).

Mai mult de 30 de reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale au fost prezenti la aceasta intalnire.

Dezbaterea a avansat pana la articolul 5 al legii, discutiile concentrandu-se pe obiectul de reglementare al legii, principiile si obiectivele economiei sociale, definirea termenilor specifici domeniului. 

Regasiti AICI Nota care rezuma discutiile si concluziile intalnirii.

Un subiect intens al dezbaterii a fost reprezentat de necesitatea atestarii organizatiilor economiei sociale. FDSC/IES a sustinut ca atestarea este o bariera administrativa in calea economiei sociale din Romania, ca nu exista precedente de acest tip in UE, iar in tarile in care s-au adoptat unele statute noi de intreprinderi sociale, altele decat cele de insertie, acestea nu au avut nici un succes, numarul de  entitati inregistrate fiind nesemnificativ.

Reprezentantii Ministerului au argumentat necesitatea introducerii  atestatului astfel:

  • necesitatea unor evidente centralizate
  • atestarea ar putea fi o modalitate de certificare a solicitantilor pe programele finantate din Fondul Social European pentru economia sociala

Dezbaterea proiectului de lege nu a fost finalizata, datorita timpului scurt alocat si numeroaselor amendamente aflate in discutie.

Reprezentantii MMFPS au promis ca vor transmite catre organizatiile participante o varianta revizuita a documentului in care au fost preluate parte din amendamentele formulate. Nu s-a precizat calendarul de finalizare a proiectului de lege.

In cursul saptamanii viitoare membrii Coalitiei pentru Economie Sociala vor organiza o consultare pentru a consolida pozitia Coalitiei pentru viitoarele dezbateri ale legii.

Va invitam sa urmariti in continuare demersurile pe siteul nostru www.ies.org.ro.

 

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile