«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Forumul ONG de la Marea Neagra, Editia a V-a - Participare si incluziune pentru o dezvoltare responsabila

Postata in: Stiri IES
Data: 2012-10-23

 

Pentru al cincilea an consecutiv, organizatiile din regiunea Marii Negre se intalnesc pentru a dezbate cele mai importante teme de interes regional pentru societatea civila si pentru a impartasi solutii locale la probleme regionale.

Forumul organizatiilor neguvernamentale din Regiunea Marii Negre are loc la Bucuresti in perioada 24-25 octombrie si este organizat de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania (FOND), cu sprijinul Ministerului roman al Afacerilor Externe si al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Editia de anul acesta pune accent pe participare si incluziune, abordand teme precum antreprenoriatul social si incluziunea sociala, mobilizarea comunitatilor, tineret si participarea la procesul de luare a deciziilor.

Organizatii din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Romania, Rusia si din alte state membre UE, active in regiunea Marii Negre vor dezbate timp de 2 zile pe marginea acestor teme si vor incerca sa identifice solutii ce pot raspunde la problemele regionale curente. Printre participanti se vor afla reprezentanti ai Parlamentelor din regiune, institutiilor europene, societatii civile, experti, mass-media.

Forumul ONG de la Marea Neagra reafirma importanta Marii Negre ca un spatiu de colaborare si interactiune dincolo de barierele existente si exploreaza similitudinile si oportunitatile de actiune comuna intre tarile aflate in bazinul Marii Negre. Prosperitatea, stabilitatea si securitatea vecinilor constituie valorile promovate de Uniunea Europeana, insa eforturile depuse pentru stimularea reformelor democratice si economice trebuie dublate si la nivelul statelor.

Pozitionarea strategica la confluenta dintre Europa, Asia si Orientul Mijlociu determina o serie de oportunitati, dar si provocari in acelasi timp. Configuratia Marii Negre s-a schimbat o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana iar evolutia acesteia va depinde si de modul in care statele isi vor coordona initiativele, politicile si interesele in acest sens.

In cadrul evenimentului, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania va acorda Premiul Black Sea pentru Excelenta, editia a III-a. Acesta rasplateste activitatea organizatiilor neguvernamentale derulata in Regiunea Marii Negre, promovand totodata practicile de cooperare intre organizatiile neguvernamentale si rolul Sinergiei Marii Negre la nivel regional si multilateral.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile