«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Institutul de Economie Sociala va invita, pe 15 noiembrie, la cea de a doua editie a Conferintei Nationale a Economiei Sociale

Postata in: Stiri IES
Data: 2012-11-01


In data de 15 noiembrie Institutul de Economie Sociala organizeaza, la Bucuresti, cea de a doua editie a Conferintei Nationale a Economiei Sociale, "Spre o economie a solidaritatii". Evenimentul va avea loc la Bucuresti, la Hotel Marshal Garden, situat pe Calea Dorobantilor, nr. 50 B, sector 1.

La Conferinta vor lua parte peste 100 de experti locali, nationali și europeni, reprezentanti ai celor trei sectoare principale ale economiei sociale din Romania (ONG-uri, uniuni de credit și cooperative) şi reprezentanti ai sectorului public. Evenimentul se va derula pe parcursul unei zile şi va avea loc in București, pe data de 15 noiembrie. 

La aceasta pagina este disponibila Agenda Conferintei Nationale a Economiei Sociale, "Spre o economie a solidaritatii".

Cu acest prilej, actorii economiei sociale din Romania vor avea ocazia de a discuta principalele probleme cu care se confrunta sectorul, care s-a dovedit extrem de rezistent in perioada de criza, acoperind deja peste 100.000 de locuri de munca si dispunand de mai multe milioane de membri beneficiari.

Conferinta Nationala de anul acesta isi propune sa:

•  Contribuie la o mai buna intelegere a rolului economiei sociale in dezvoltarea locala, in crearea de locuri de munca si in incluziunea sociala, financiara și economica;

•  Actioneze ca un forum de consultare si dezbatere pentru recomandari privind politicile publice relevante pentru dezvoltarea economiei sociale;

•  Promoveze abordarile si instrumentele utile pentru dezvoltarea intreprinderilor de economie sociala si pentru a le ajuta in cresterea performantelor lor.

In timpul care a trecut de la ultima conferinta, Institutul de Economie Sociala si partenerii sai au analizat unele dintre cele mai importante sectoare ale economiei sociale: cooperativele, uniunile de credit,  asociatiile agricole, asociatiile proprietarilor de paduri din Romania si a furnizat informatii, programe de formare si servicii de marketing pentru acest sector ca un intreg.

De asemenea, in cadrul Conferintei, Institutul de Economie Sociala va lansa Atlasului Economiei Sociale, editia 2012, care va include cele mai recente date statistice economice si financiare ale sectorului si cele mai recente tendinte inregistrate in Romania.

Pentru a participa la eveniment, va rugam sa completarea formularului disponibil la acest link .

Mentionam ca participarea va fi asigurata in limita locurilor disponibile. Organizatorii nu asigura cazarea si transportul participantilor.

Eveniment organizat in cadrul proiectului "PROMETEUS - Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene", implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (Academia Romana), Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (Universitatea din Bucuresti), European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises (EURICSE) si Centrul National de Pregatire in Statistica (CNPS).
Co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 - Investeste in oameni!

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile