«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

MASA ROTUNDA - Responsabilitatea sociala in domeniul resurselor umane

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2012-11-23

 

 

Conform statisticilor furnizate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in primul semestru al acestui an, aproximativ 1.700 de persoane au fost implicate in accidente la locul de munca, 53 dintre acestea pierzandu-si viata. In Romania, rata somajului in randul tinerilor este de aproximativ 25%, cu cateva procente peste media europeana. Femeile castiga, in medie, cu 13% mai putin decat barbatii (pe pozitii similare). Aproape 80% dintre absolventii de universitati lucreaza in alte domenii decat in cele pentru care s-au pregatit, curricula universitara nefiind adaptata la cerintele economiei de piata.

In contextul situatiei socio-economice actuale si a intentiei Guvernului Romaniei de a modifica prevederile Codului Muncii, in cadrul proiectului "Actionam responsabil! - Reteaua sociala RSC" este organizata prima masa rotunda ce isi propune sa abordeze si sa dezbata problemele si dilemele de natura etica cu care se confrunta managerii din Romania in relatie cu resursele umane. 

Organizata sub titlul Responsabilitatea sociala in domeniul resurselor umane, dezbaterea este adresata specialistilor in domeniul HR si CSR, reprezentantilor ONG-urilor, partenerilor sociali si institutiilor publice relevante, facand parte dintr-un demers mai amplu ce are ca scop aprofundarea subiectelor relevante cu privire la rolul pe care statul poate sa-l joace prin politici publice, in promovarea responsabilitatii sociale. 

Fie ca este vorba despre discriminare sociala din punctul de vedere al salarizarii si al conditiilor de lucru, hartuire sexuala sau utilizarea resurselor organizatiei in scopuri private, necesitatea protejarii drepturilor angajatilor devine o problema de interes pe agenda publica.

Responsabilitatea unei companii fata de propriii angajati, fie ca este vorba despre politica de recrutare si salarizare, respectarea egalitatii de sanse, asigurarea unor conditii de munca decente, etc. reprezinta una dintre cele mai importante componente ale unei strategii de RSC coerente si eficiente pe termen lung si este o tema ce vizeaza deopotriva statul, mediul privat si societatea civila. In acest sens, pe agenda dezbaterii se vor regasi teme precum: relatiile de munca, sanatatea si siguranta la locul de munca, egalitatea de sanse, dezvoltarea profesionala si implicarea in comunitate. 

Suntem de parere ca si TU ai un rol esential in demersul nostru! 

Te asteptam sa te alaturi initiativei noastre exprimandu-ti opinia in cadrul Retelei sociale RSC cu privire la tema responsabilitatii sociale in domeniul resurselor umane !

***

Masa rotunda "Responsabilitatea sociala in domeniul resurselor umane" face parte din seria de mese rotunde organizate sub titlul "Probleme si solutii pentru stimularea responsabilitatii sociale in Romania". Obiectivul final al acestui demers este configurarea unui program de intiative de advocacy pentru imbunatatirea cadrului legal si pentru o mai buna utilizare a resurselor in ceea ce priveste promovarea responsabilitatii sociale in Romania, sub toate aspectele ei. 

In acest sens, vor fi invitati la dezbateri reprezentanti ai sistemului public, reprezentanti ai mediului privat si membri ai societatii civile. In total, mesele rotunde vor reuni peste 120 de lideri de opinie din Romania. 

Parteneri media: Cariereonline.ro, CSRmedia, Manager.ro,  Portal HR, Romania Pozitiva, StiriONG.ro, Wall-Street

Persoana de contact: 

Alina GHEORGHE - Expert secretariat tehnic
E-mail: alina.gheorghe@actionamresponsabil.ro 
Website: www.actionamresponsabil.ro  

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile