«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Atlasul Economiei Sociale editia 2012

Postata in: Stiri IES
Data: 2012-11-24

In cadrul Conferintei Nationale a Economiei Sociale "Spre o economie a solidaritatii" a fost lansata a doua editie a Atlasului Economiei Sociale - 2012.

In ultimii ani, Economia Sociala a cunoscut o efervescenta fara precedent, atat din punct de vedere al numarului de organizatii si varietatii de domenii de activitate ce o compun, cat si din punct de vedere al dezbaterii academice si de politici publice.

In Europa anului 2010, economia sociala angaja 14 milioane de persoane, 6,5 % din populatia ocupata a uniunii, multe tari cunoscand o crestere sau cel putin o stagnare a nivelului angajarii chiar si in anii cei mai dificili din punct de vedere economic; in Romania post-aderare, peste 3000 de noi organizatii de economie sociala apar in fiecare an.

Fie ca ne referim la cooperativele ce organizeaza si eficientizeaza activitatile lucratorilor independenti, la organizatiile ce isi propun integrarea profesionala a persoanelor aflate in dificultate sau la furnizorii acreditati de servicii sociale, Asociatii si Fundatii, economia sociala inseamna pluralitate si diversitate, a formelor institutionale, a domeniilor de activitate sau a scopurilor organizationale.

Atlasul Economiei Sociale isi propune sa ofere o dimensiune statistica acestei pluralitati si diversitati pentru ca ne dorim ca aceste activitati sa fie atent vizualizate si recunoscute de catre publicul larg, comunitatea academica si nu in ultimul rand de responsabilii in elaborarea si punerea in practica a cadrului de politici publice.

Care sunt principalii actori de economie sociala din Romania?, Care este dimensiunea acestora din punct de vedere al activitatilor derulate?, Unde sunt localizati?, Cate persoane sunt angajate?, Care sunt principalele tendinte din cadrul acestora? sunt tot atatea intrebari la care incercam sa dam raspuns prin intermediul acestui raport.

Atlasul Economiei Sociale este disponibil la aceasta pagina.

Ca si editia anterioara, Atlasul Economiei Sociale din Romania 2012 este realizat in cadrul componentei de cercetare a proiectului Prometeus "Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene" al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile. 

In tabelul de mai jos puteti gasi principalele date privind actorii economiei sociale din Romania
 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile