«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Plan pentru o Decada a Cooperativelor

Postata in: Stiri externe
Data: 2013-01-08

Alianta Internationala a Cooperativelor dezvaluie planurile sale de a indruma cooperativele spre cea mai puternica faza de crestere a lor. Planul pentru Decada Cooperativelor a fost lansat la Co-operatives United.


Manchester, Marea Britanie, 31 octombrie 2012: Alianta Internationala a Cooperativelor (ICA) a prezentat astazi o strategie ambitioasa pentru a transforma cooperativele in modelul de business cu cea mai rapida crestere pana la sfarsitul acestei decade.

"Vrem sa vedem cooperativele ridicandu-se in topul afacerilor globale ca modelul de business cu cea mai rapida crestere pana in 2020", a spus Charles Gould, director general al ICA. "Actorii de pe scena economica globala cauta raspunsuri la probleme financiare si sociale presante, iar acest model aduce multe dintre solutiile pe care acestia le cauta."

Strategia pentru o Decada a Cooperativelor nu isi propune doar dezvoltarea cooperativelor in modelul de business cu cea mai rapida crestere, ci si transformarea acestora intr-un lider recunoscut pentru sustenabilitatea ecologica, sociala si economica.

Presedintele ICA, Dame Pauline Green, a declarat ca acesta este un moment crucial in istoria sectorului cooperatist. "Acest an international a vazut miscarea cooperatista globala reunindu-se intr-o maniera greu de imaginat in trecut. Provocarea noastra este acum aceea de a construi pornind de la aceste eforturi intr-un mod care sa aduca rezultate. Suntem acum in pozitia de a consolida modelul nostru de business in pietele din intreaga lume."

Planul urmareste sa transforme cooperativele in modelul preferat de oamenii din intreaga lume.

Dame Pauline si domnul Gould au indemnat toate sectoarele si membrii miscarii cooperatiste nu doar sa se ralieze Decadei Cooperativelor, ci sa si preia strategia si sa dezvolte propriile campanii pentru a o continua.

"Este un plan ambitios care va functiona doar cu colaborarea si sprijinul intregii miscari cooperatiste globale", a afirmat Dame Pauline, fosta membra a Grupului Mondial de Planificare, care a oferit consultanta pentru elaborarea planului.

(Sursa: International Co-operative Alliance)

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile