«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Micii producatori in hipermarket-urile romanesti: Un caz de succes

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2013-01-08

Mica afacere a sotilor Nicoleta si Dan Florea, care produc dulceata ecologica de trandafiri, s-a dovedit a avea succes pe piata, patrunzand chiar si intr-unul din hipermarket-urile romanesti, Auchan, catre care vand circa 60% din productie.

Cei doi soti din judetul Brasov se numara printre cei mai mari producatori de dulceata ecologica de trandafiri din Romania si au reprezentat tara la Saptamana Verde de la Berlin, cel mai important targ international in domeniul alimentar, al agriculturii si horticulturii din lume.

Afacerea lor a inceput in anul 2008, cu o plantatie de 2.000 mp la marginea satului Ucea de Sus (judetul Brasov). Au obtinut mai tarziu certificarea ecologica, iar cu timpul au ajuns sa produca dulceata, ceai, sirop si otet de trandafiri, pe care le vand in reteaua Auchan sau direct la targurile de produse traditionale din tara.

Dupa ce au participat, in 2012, la Saptamana Verde de la Berlin, au inceput sa vina solicitari si de peste granita. Acesta este si motivul pentru care cei doi se gandesc sa mareasca suprafata de trandafiri, poate chiar sa o dubleze, anul acesta.

Preluare de pe site-ul www.agrointel.ro. Articolul este disponibil in intregime aici.

[sursa imaginii aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile