«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

World Vision Romania ofera finantare pentru 30 de ateliere de mestesuguri

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-01-14

Biroul World Vision Romania (www.worldvision.ro) din Cluj anunta deschiderea inscrierilor pentru a doua etapa a proiectului pentru dezvoltarea mestesugurilor traditionale in regiunea Nord–Vest, „Atelierul de mestesuguri”.

In perioada ianuarie–martie 2013 mesterii populari si persoanele pasionate de mestesuguri populare sunt invitate sa se inscrie la cursurile gratuite de antreprenoriat care vor avea loc in lunile martie si aprilie 2013.

Cursurile se adreseaza exclusiv persoanelor care practica un mestesug traditional, indiferent de specificul acestuia, si au domiciliul in mediul rural, judetele Cluj, Bihor, Salaj, Bistrita-Nasaud, Satu Mare si Maramures.

Sesiunile de instruire antreprenoriala ofera participantilor informatiile esentiale pentru inceperea unei afaceri proprii si sunt axate pe informatica, legislatie si contabilitate, scrierea unui plan de afaceri, tehnici de marketing si vanzari, inregistrarea si protectia marcii de artizanat.

La finalul instruirii cursantii vor intra in competitie pentru a obtine finantarea planurilor de afaceri. Cele mai bune treizeci de proiecte realizate de catre mestesugari, cu ajutorul cunostintelor dobandite in timpul cursului, vor fi premiate cu finantarea necesara demararii propriului atelier de mestesuguri.

In ultima etapa a proiectului Atelierul de mestesuguri, absolventii cursurilor de tesatorie manuala organizate in prima etapa, mestesugarii calificati ca antreprenori, precum si alti mesteri populari care doresc sa isi imbunatateasca afacerile si sa isi creasca veniturile, se pot afilia unor structuri locale menite sa sprijine dezvoltarea artei traditionale in zona de nord–vest a tarii.

Mesterii vor putea sa se inscrie in asociatiile profesionale locale nou-create, precum si pe platforma e-business Targul de la sat care va fi lansata in decursul acestui an. Pentru a sprijini promovarea artei locale si a largi piata de desfacere, vom infiinta o retea de colaborare cu pensiunile turistice din regiune, unde mestesugarii vor putea expune obiectele realizate.

Pentru inscrieri si detalii suplimentare despre proiect, contactati coordonatorul proiectului in Cluj-Napoca, Ghita Todica, telefon 0264.420.028 sau mobil 0731.444.793, email gheorghita_todica@wvi.org.

Articol preluat de pe site-ul www.StiriONG.ro.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile