«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

500 de fermieri din Cristuru Secuiesc organizati intr-o cooperativa agricola si-au deschis o fabrica de lapte

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2013-01-21

Cateva sute de mici producatori de lapte din localitatea harghiteana Cristuru Secuiesc s-au organizat intr-o cooperativa agricola.  Mai mult, au cumparat o fabrica si se pregatesc sa-si vanda produsele nu doar pe piata interna.

Cooperativa Agricola Tarnava-Mare de la Cristuru Secuiesc are 500 de membri, producatori de lapte cu doar cateva vaci fiecare. Strang si proceseaza materia prima in fosta fabrica lapte din localitate, care intrase in faliment acum trei ani.  Au cumparat echipamente si utilaje noi, iar acum fac primele probe pe categorii de produse.

"Agricultorii stabilesc de comun acord pretului laptelui si iau deciziile legate de prelucrare si valorificare", spune Varga-Nagy László, presedintele Cooperativei Agricole Tarnava-Mare.

"Mai demult, in colectiv, trebuia sa facem ceea ce ne ziceau partidul si conducerea, acum ne-am asociat la fabrica de lapte de la Cristur si speram ca o sa fie mai bine, ca aici noi ne hotaram soarta; intre cele doua forme de cooperatie este diferenta ca de la cer la pamant", adauga unul dintre fermieri.

Prima investitie a fermierilor din Cooperativa Agricola Tarnava-Mare se ridica la un milion de euro. Consiliul Judetean Harghita le ofera consiliere pentru a accesa fonduri de la Uniunea Europeana.

Sursa articolului: aici.

Mai multe detalii despre Cooperativa Agricola Tarnava-Mare: aici.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile