«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Conferinta "Antreprenori seniori si angajarea tinerilor"

Postata in: Stiri externe
Data: 2013-01-21

Seniors Entrepreneurs organizeaza la Bruxelles in ziua de 30 mai 2013 Conferinta "Antreprenori seniori si angajarea tinerilor", impreuna cu Uniunea Europeana si Age Platform Europe.

Evenimentul il va avea in deschidere pe presedintele Comitetului Regiunilor sau pe un reprezentant al sau, apoi Max Uebe, de la Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca (Comisia Europeana) se va adresa participantilor pe tema „Angajarea tinerilor si seniorii”.

Tema „Angajarea tinerilor: o provocare pentru autoritatile locale si regionale” va avea drept vorbitori patru reprezentanti ai colectivitatilor locale sau regionale, care vor comenta asupra problemelor si masurilor pe care le-au implementat sau pe care intentioneaza sa le implementeze pentru a atinge rata de angajare a tinerilor si/sau a seniorilor activi din regiunile lor.

In timpul sesiunii de dupa-amiaza Guy Mariaud, presedinte al Seniors Entrepreneurs, va prezenta conceptul Seniors Entrepreneurs, urmat de interventia a doua companii care deruleaza programe adresate seniorilor sau personalului lor pensionat. Ii vor succede o serie de vorbitori, care vor fi confirmati ulterior:

  • Pervenche Berès – Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale, Parlamentul European;
  • Ralf Jacob – Comisia Europeana;
  • Arnoldas Abramavicius – Comisia ECOS, Comitetul Regiunilor;
  • Leila Kurki – Comitetul Economic si Social European;
  • Claudia Menne – Confederatia Europeana a Sindicatelor;
  •  Maxime Cerutti – Business Europe;
  • Pascal Goergen – Adunarea Regiunilor Europene.


Finalul evenimentului va aduce o discutie cu audienta, condusa de moderator si urmata de concluziile conferintei, relaltate de AGE Platform Europe.

Sursa articolului: aici.

Mai multe detalii despre conferinta: aici.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile