Data: 2013-01-24
Consiliul Judetean Covasna, alaturi de Camera Agricola Covasna si Fundatia "Reforma Umana" organizeaza un curs de fabricare a cascavalului prin retete traditionale. Astfel, autoritatile judetene vor sa promoveze atat produsele locale, cat si sa contribuie la dezvoltarea pietei regionale de produse lactate.
„Ideea acestui curs s-a nascut anul trecut, cand in cadrul consultatiilor pe care le-am avut cu fermierii, crescatorii de bovine au discutat despre solutii alternative la prelucrarea laptelui, avand in vedere ca pretul oferit de marile fabrici de lapte este mic. Este important ca fermierii sa produca la nivel local toate produsele care se pot obtine din lapte pentru ca acest lucru inseamna locuri de munca și asigurarea traiului de zi cu zi”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamás Sándor.
Pana in prezent au fost inscrisi peste 40 de producatori de lapte.
Preluare de pe site-ul www.recolta.eu.
[sursa imaginii: aici]