«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Social Impact Award 2013 revine in Romania cu cea de-a doua editie

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-02-28

Social Impact Award este o competitie de idei pentru studenti care vor sa produca o schimbare in societate intr-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social in randul studentilor din Europa centrala si de est. Astazi proiectul este prezent in Austria, Romania, Cehia si Slovacia.

Proiectul a pornit in Austria in 2009 la initiativa Centrului de Inovare si Antreprenoriat al Universitatii Economice din Viena, Austria (WU Wien). Proiectul este implementat in fiecare tara de: HUB Vienna Incubation in Austria si in Romania, HUB Praga in Cehia si Rozbehni sa! in Slovacia.

Prin sloganul “Push the button, change the world!” Social Impact Award se adreseaza studentilor care isi doresc sa incerce sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovativ, initiind proiecte sau chiar organizatii.

Ideile lor pot adresa diferite teme: saracie, sanatate, educatie, mediu, energie, tehnologie si comunicatii, drepturile omului, discriminare, etc.

Anul acesta se vor acorda 3 premii in Romania fiecare in valoare de 2000€ si 3 luni membership in HUB Bucuresti pentru fiecare proiect castigator. La nivel European vor fi 15 premii. Cei 15 castigatori vor participa la doua seminarii de pregatire in Viena, Austria.

Date cheie
Martie 6 - Lansare SIA 2013 @ HUB Bucharest & Deschiderea aplicatiilor
Martie 11-19 - 4 seminarii de o zi in: Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara
Aprilie 4 - Termenul limita trimitere aplicari
Aprilie 22 pana Mai 12 – Online Community Voting
Mai 13 - Ceremonia de premiere in HUB Bucharest
Iunie - Vision Workshop in Viena, Austria pentru castigatorii din cele 4 tari
Octombrie - SIA Summit in Viena, Austria pentru castigatorii din cele 4 tari

Pentru mai multe informatii, puteti accesa socialimpactaward.net
.

Sursa :socialimpactaward.net

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile