«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

SRC lanseaza publicatia "Responsible Consumption. What, Why & How?"

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-03-04

32 de tineri din Albania, Georgia, Moldova, Romania, Spania si Turcia au reflectat asupra lucurilor marunte pe care fiecare dintre noi le poate face pentru a duce o viata mai sanatoasa si sustenabila. Acestia au experimentat timp de 10 zile alternative eco la obiceiurile zilnice de consum si au descoperit conexiuni intre consumul responsabil si dezvoltarea comunitatilor locale.

Intorsi acasa cu intentia unui stil de viata mai prietenos cu mediul, participantii si echipa de proiect si-au propus sa transmita mesajul mai departe. Au dat startul la redactarea unui "ghid al consumatorului responsabil", care s-a finalizat sub forma brosurii "Responsible Consumption. What, Why & How ?", pe care o puteti rasfoi aici si care va fi tradusa, in scurt timp, si in limba romana.

Materialul incearca sa raspunda la o serie de intrebari precum: Ce alternative sustenabile de consum avem? Ce inseamna sa fii un consumator responsabil si cum ar putea acest mod de viata  sa fie in folosul nostru? Alte teme abordate sunt: consumul local, ecomobilitate, reducere, reutilizare, reciclare, etichete si simboluri eco.

Acesta este un prim pas in misiunea pe care si-a asumat-o Societatea pentru Consum Responsabil: Dezvoltarea gradului de intelegere a ceea ce inseamna consumul durabil in randul comunitatilor locale din Romania si in alte tari europene.

Publicatia reprezinta un rezultat al proiectului Reduce, Reuse, Recycle (RRR), coordonat de Societatea pentru Consum Responsabil si finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune. RRR este un proiect pilot in cadrul retelei Societal - Schimbul de Tineri a purtat marca "Eveniment Responsabil" ca semn de recunoastere a masurilor de responsabilitate sociala adoptate in timpul evenimentului.

Articol preluat de pe site-ul www.societal.ro.

[sursa imaginii: aici]


 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile