«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Sa salvam Romania rurala!

Postata in: Stiri externe
Data: 2013-03-04

Spatiul rural romanesc si fermierii nostri traverseaza o adevarata criza. Spune-le politicienilor romani de la Bruxelles sa voteze pentru o schimbare!

Politica Agricola a Europei are nevoie de o reforma urgenta! De peste 50 de ani practicile agricole nocive, care ne polueaza solul, apa si aerul, au fost subventionate si incurajate de catre Uniunea Europeana, in defavoarea practicilor agricole traditionale.Toate acestea cu banii nostri, ai cetatenilor europeni.

Pagubele provocate in spatiul rural si in randul fermierilor sunt evidente: 3.7 milioane de locuri de munca din agricultura au fost desfiintate in ultimii 10 ani; 92% dintre raurile si lacurile Europei sunt afectate de poluare si supra-exploatare; 300 de milioane de pasari ce-si au habitatul in zonele agricole au disparut din 1980 pana acum. Vorbim de pierderi imense, care ne afecteaza pe toti!

Consideram ca a venit vremea ca sprijinul financiar sa fie transferat inspre practicile agricole nedaunatoare, care respecta natura si genereaza produse sanatoase, in mod durabil, in folosul nostru si al generatiilor viitoare.

Daca nu vrei ca banii tai sa subventioneze practici agricole care distrug spatiul rural romanesc, spune-le europarlamentarilor romani sa voteze pentru o Politica Agricola mai verde, pe 13 martie 2013. Pentru prima oara, acestia au puterea de a decide in favoarea unei politici eficiente din punct de vedere economic, care sustine un sistem de productie durabil. O astfel de politica nu poate fi decat in favoarea noastra, a cetatenilor europeni!

Societatea Ornitologica Romana este implicata in aceasta campanie alaturi de WWF Romania si Fundatia Adept.

Puteti semna petitia aici.

Sursa articolului: aici.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile