«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Curs autorizat in ocupatia "Formator" cu aplicatie in domeniul economiei sociale

Postata in: Oportunitati
Data: 2013-03-05

Asociatia Alternative Sociale va invita sa va inscrieti la unul din cele doua cursuri de formare in ocupatia „Formator”, cu aplicatie in domeniul economiei sociale. Primul curs va avea loc in perioada 25-29 martie 2013, iar al doilea in perioada 2-6 aprilie 2013 la Iasi, ambele fiind sustinute de experti ai Fundatiei ”Alaturi de Voi” Romania, contractata pentru a sustine aceste cursuri de formare conform contractului de prestari servicii nr. 147/21.02.2013.

Cui se adreseaza aceste cursuri?

Cursurile se adreseaza tuturor specialistilor in domeniul economiei sociale si al incluziunii sociale din Romania, atat din sectorul privat, cat si din sectorul public, si urmareste dezvoltarea de competente in domeniul formarii de formatori, cu aplicatie in economia sociala. Puteti opta pentru unul din cele doua cursuri, in functie de disponibilitatea dvs. de timp, agenda si lectorii fiind aceiasi.

Au prioritate reprezentantii ONG-urilor, institutiilor publice, unitatilor protejate din Romania, care nu au mai participat pana in prezent la activitatile derulate in cadrul proiectului ”Modelul Economiei Sociale in Romania” - POSDRU/69/6.1/S/33490, derulat de Asociatia Alternative Sociale.
     
Obiectivul cursului

Cursul isi propune sa pregateasca formatori profesionisti in domeniul economiei sociale, spre a consolida capacitatea institutionala si umana la nivel regional si local si a dezvolta abilitati practice in vederea infiintarii/gestionarii de servicii in domeniul economiei sociale.

Argumente pentru alegerea acestui curs

  • Experienta practica, de peste 4 ani in domeniul economiei sociale si de peste 10 ani in cel al serviciilor sociale pentru persoane cu dizabilitati, a formatorilor din cadrul Fundatiei ADV Romania. Fundatia, contractata pentru a susține aceste cursuri de formare, este autorizata ANC (fosta CNFPA) pentru ocupatia Formator (Cod COR – 242401)  prin decizia nr. 1117/10.10.2012.
  • Cursul este recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si este autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC). Programul de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.
  • Oportunitatea de a primi mai multe informatii despre abilitatile si competentele unui formator, dar si informatii specifice din domeniul economiei sociale, perspective ale economiei sociale in Romania, legislatia in domeniu, modele de buna practica din tari UE, strategii de abordare integratoare a egalitatii si incluziunii sociale, precum si despre modalitatea de pregatire a proiectelor, de formare si lucru in echipa.
  • Posibilitatea de a afla mai multe detalii privind activitatea atelierelor de terapie vocationala si a unitatii protejate Util Deco, dezvoltata de Fundatia ADV Romania.
  • Acoperirea de catre organizatori a costurilor de participare (cazare, masa, transport si suport de curs).

 
Informatii organizatorice

  • Numarul total de locuri disponibile: 40 de persoane (20 de persoane/curs).
  • Locul desfasurarii cursului: Iasi, Centrul National de Economie Sociala al Fundatiei ADV Romania, str. Bazinelor, nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava, jud. Iasi (hotelul va fi comunicat ulterior participantilor selectati).
  • Termen limita de inscriere pentru ambele cursuri: 8 martie 2013.
  • Cum va inscrieți? Completand formularul de inscriere disponibil aici si expediindu-l la adresa de e-mail alina.paduret@alaturidevoi.ro sau prin fax la 0232/275568.

 
Cum veti sti ca ati fost selectat?
 
Persoanele selectate vor fi contactate prin e-mail pana la data de 13 martie 2013. Va rugam sa va asigurati ca adresa de e-mail pe care o furnizati in formularul de inscriere este valida.
 
Anuntul integral privind cursurile este disponibil aici. Alte detalii suplimentare in legatura cu derularea cursurilor pot fi obtinute de la d-na Alina Paduret, telefon mobil 0757.110236, e-mail alina.paduret@alaturidevoi.ro.
 
Cursurile fac parte din proiectul „Modelul Economiei Sociale in Romania” - POSDRU/69/6.1/S/33490, derulat de Asociatia Alternative Sociale Iasi in parteneriat cu Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Romania, Academia de Studii Economice din Bucuresti si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Informatie furnizata de Fundatia Alaturi de Voi Romania.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile