«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Antreprenoriat Social: provocarea unei mari idei pentru a deveni de succes

Postata in: Oportunitati
Data: 2013-03-12

Importanta formarii  in intreprinderi sociale

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale si Persoanelor Varstnice, in calitate de partener, organizeaza cea de-a doua  Conferinta Interregionala  in cadrul proiectului MESSE ”Mecanism pentru intarirea sinergiei  si sustenabilitatii in randul intreprinderilor”, finantat prin Programul INTERREG IVC  2007-2013, Axa prioritara: Inovare si economia cunoasterii, Domeniul de interventie: Antreprenoriat si IMM-uri.

Proiectul va fi implementat in perioada  1 Ianuarie 2012 -31 Decembrie 2014, bugetul proiectului este 1.592.235,33 €,  din care bugetul MMFPSPV este de 83.932,42 €, reprezentand 71.342,55 € (85%) finantare FEDR si 12.589,87 € (15%) co-finantare nationala.

Obiectivul principal este promovarea si imbunataţirea eficienţei dezvoltarii politicilor regionale pentru creşterea economica şi calitativa a antreprenoriatului social in Europa.

Conferinţa Interregionala se va desfasura  in data  de 20 martie 2013, intre orele 09:00 – 15:30, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Balcescu si se axeaza pe metode de  formare pentru antreprenorii sociali in cadrul intreprinderilor sociale. Evenimentul ofera posibilitatea de a cunoaste  experiente internationale din intreaga Uniune Europeana.

Este posibil sa se defineasca cu usurinta antreprenoriatul social ca practica de a raspunde la esecurile pietei cu actiuni inovatoare si sustenabile financiar care vizeaza rezolvarea problemelor sociale?

Un antreprenor social este, prin urmare, un tip de antreprenor care utilizeaza inovarea pentru a imbunatati societatea prin solutii de piata. Cu alte cuvinte, antreprenorul social  exploateaza abilitatile si creativitatea pentru a rezolva o problema sociala urgenta, cu scopul de a avea un impact social pozitiv.

In acest context Klaus Swchab prin „Fundatia Schwab pentru Antreprenoriat Social” sustine ca "antreprenorii sociali stimuleaza  inovarea si transformarea sociala in diverse domenii, inclusiv in educatie, sanatate, mediu si dezvoltare de afaceri. Obiectivele antreprenorilor sociali  sunt reducerea saraciei  prin practici antreprenoriale  indrazneţe , metode de afaceri curajoase si inovative  ce urmaresc depaşirea  practicillor traditionale. Ca si majoritatea antreprenorilor  clasici, cei din zona Economiei Sociale construiesc companii puternice si durabile, sub forma organizatiilor non-profit. "

Ar trebui sa fie recunoscut faptul ca inovatia este o afacere complexa, astfel incat in productia de bunuri si servicii se concentreaza in principal pe "social", astfel devine  esential si indispensabil sa  protejam leadershipul  care combina expertiza tehnica si capacitatea tehnologica de intuitie, creativitate, empatie,viziune si capacitatea de a impartasi.

Prin urmare leadershipul intreprinderilor sociale este  rezultatul unui proces de formare continua,  pentru a proteja si legitima aceste calitati personale care fac antreprenorii sociali manageri deplini, ce combina creativitatea, pionieratul si determinarea de a pune in aplicare idei noi si inovatoare pentru o schimbare sociala.

Pentru detalii suplimentare va rugam sa accesati site-ul proiectului MESSE: www.messe-project.eu.

Persoane de contact:

Denise Florean, Veneto Region (Partener Principal)
Email: Denise.florean@regione.veneto.it

Manea Emanuela Maria, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice
Email: ema.manea@mmuncii.ro

Sursa: www.mmuncii.ro

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile