«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Romano Cher - proiectul roman ce a ajuns in finala Competitiei pentru Inovare Sociala a CE

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-05-08

Proiectul Romano Cher al KCMC este unul dintre cele 10 proiecte finaliste ale Competitiei pentru Inovare Sociala Diogo Vasconcelos.

Competitia pentru Inovare Sociala in memoria lui Diogo Vasconcelos a fost lansata de Comisia Europeana la 1 octombrie 2012 cu scopul de a stimula inovarea sociala. Astfel, toti cetatenii UE au fost invitati pentru a dezvolta solutii pentru crearea de noi locuri de munca si pentru crearea de conditii de munca mai bune. 

Drept rezultat, peste 600 de propuneri au fost primite din care au fost selectate zece finalisti dintre care 3 proiecte din Marea Britanie, 2 din Italia si cate unul din Germania, Austria, Spania si Polonia, alaturi de proiectul Romano Cher din Romania.

Trei dintre ele vor fi fiecare premiat cu un premiu de € 20.000 la ceremonia European Social Innovation Awards, la Bruxelles, la 29 mai 2013.

"Romano Cher – Casa Romilor" este un proiect de integrare sociala si economica ce isi propune sa refaca legatura intrerupta dintre priceperea meseriasului traditional de etnie roma si nevoile actuale ale pietei. Prin intermediul acestuia, mestesugarii romi sunt incurajati sa isi practice mai departe meseriile, prin transformarea acestora in activitati profitabile si sustenabile, asigurand in acelasi timp mentinerea cadrului legal si reprezentarea la nivel regional si national. Mai multe detalii privind acest proiect puteti consulta pe pagina de prezentare a proiectului

Pentru mai multe detalii referitoare la Competitia pentru Inovare Sociala va invitam sa consultati aceasta pagina.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile