«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Bucuresti-Ilfov: O regiune, o capitala, un oras cu o economie sociala si solidara (Forumul deschis al economiei sociale)

Postata in: Stiri IES
Data: 2013-05-16

 

 

Traim intr-un oras in care cele doua milioane de locuitori au, statistic, cele mai ridicate venituri din Romania. Bucurestiul, un oras al contrastelor, in care vedem zilnic sute de copii care cersesc la semafoare si munti de gunoaie in zonele de periferie, se afla pe unul din primele locuri in topul celor mai poluate orase de pe continent.

In acest context, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Institutul de Economie Sociala organizeaza Dezbaterea regionala Bucuresti-Ilfov – O regiune, o capitala, un oras cu o economie sociala si solidara (Forum deschis al economiei sociale) care va avea loc in Bucuresti la Hanul lui Manuc, in data de 17 mai 2013, incepand cu ora 10.00.

Actori ai economiei sociale din regiunea Bucuresti-Ilfov vor dezbate, in cadrul unui forum deschis, patru dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta Bucurestiul si regiunile sale limitrofe cu scopul de a gasi solutii concrete la realitatea urbana care ne inconjoara si de a le propune autoritatilor publice.

Astfel, TEMELE aduse in discutie sunt: 

  • Bucuresti, orasul tuturor copiilor. De ce avem inca pe strazi copii?
  • Bucuresti, - un oras care ii include pe marginalii sai
  • Bucuresti, orasul tuturor tinerilor - al studentilor, al ultrasilor si "al celor din mahalale"
  • Metropola si suburbiile ei – Ce respiram?  Ce relatii se pot stabili intre metropola si comunitatile rurale ale micilor fermieri din judetul Ilfov? 

Specialisti si activisti sociali sunt invitati sa se alature evenimentului pentru ca, impreuna, sa inventariem cauzele care stau la originea problemelor sociale cu care se confrunta Bucurestiul, sa discutam despre modelele testate si sa propunem noi interventii care pot contribui la rezolvarea problemelor aduse in discutie. Formatul intalnirii va permite participantilor sa se implice activ in dezbatere si sa vina cu propuneri care ulterior vor fi articulate intr-un document de pozitie ce va fi transmis autoritatilor publice.

Agenda si conceptul evenimentului sunt disponibile AICI .

Inscrierea participantilor este posibila prin completarea formularului de inscriere disponibil AICI.

Pentru detalii suplimentare va stau la dispozitie Viorelia Avram, manager de proiect (viorelia.avram@fdsc.ro) si Valentina Bogdan, asistent de proiect (valentina.bogdan@fdsc.ro).

Evenimentul marcheaza deschiderea ONG Fest – Targul Economiei Sociale (editia 2013) dedicat promovarii sectorului economiei sociale din Romania, ca promotor al schimbarii la nivel local. 

(sursa foto: mediafax.ro)

Evenimentele sunt organizate in cadrul proiectului "Prometeus – promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene" (ID 57676), implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Universitatea Bucuresti - Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises si Centrul National de Pregatire in Statistica si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni!

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile