«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Proiectul "Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale" implementat de Fundatia "Alaturi de Voi" Romania - la final

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2013-05-15

 

 

Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza astazi, miercuri 15 mai 2013, evenimentul de inchidere a proiectului national "Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale", derulat timp de 3 ani in parteneriat cu DGPPH, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala Il Poliedro, Italia. 

Proiectul, cu o valoare totala de 18.409.996 lei, a avut urmatoarele rezultate: 

  • dezvoltarea a 4 unitati protejate - Util Deco Iasi, Constanta, Mures si Motivation Bucuresti, in cadrul carora au fost create 74 de locuri de munca, din care 35 pentru tineri cu dizabilitati, in domeniile: croitorie, legatorie manuala, arhivare, tipografie, artizanat, pictura, serigrafie si confectionare lumanari decorative;
  • formarea si calificarea profesionala a 276 de tineri cu dizabilitati, proveniti din centre de plasament si din familii defavorizate, in domenii precum - IT, legatorie manuala, artizanat, pictura, croitorie, confectionare lumanari decorative si antreprenoriat social;
  • dezvoltarea competentelor in domeniul economiei sociale in randul a 975 de specialisti prin participarea la cursuri de formare, vizite de studiu, Targul Unitatilor Protejate, editiile 2 si 3, consultanta si sprijin prin intermediul celor 4 centre de resurse in domeniul economiei sociale;
  • dezvoltarea de instrumente resursa in domeniu - cercetarea "Politici, practici si tendinte in economia sociala in Romania si in Uniunea Europeana in ansamblu", manualul de proceduri si modele de buna practica "Experiente de Economie Sociala", Centrul de resurse on-line www.ropes.ro, platforma www.unitatiprotejate.ro, magazinul on-line www.utildeco.ro, filmul de prezentare a parcursului de dezvoltare a unitatilor protejate si o campanie media nationala de promovare a rezultatelor proiectului, ce va fi derulata in luna mai.

In cadrul evenimentului de astazi este inaugurata o noua investitie la Iasi, Serviciul de arhivare si depozitare documente Util Deco, realizat printr-un credit cu dobanda zero acordat ADV Romania de catre BCR. Depozitul de arhiva, construit la standarde, va permite depozitarea a aproximativ 3000 m liniari de documente si va asigura in primii 2 ani de functionare crearea a 12 noi locuri de munca, din care jumatate pentru persoane cu dizabilitati. Valoarea totala a investitiei este de 254.000 euro, din care creditul BCR este in suma de 150.000 euro.

La eveniment participa mai mult de 60 de persoane din judetul Iasi si din tara, reprezentanti ai autoritatilor locale si nationale, ONG-uri, companii cu care fundatia a dezvoltat parteneriate si mass-media.

"Ne propunem sa scoatem in evidenta importanta fondurilor europene pentru Romania, impactul pe care il pot avea in dezvoltarea resurselor umane si crearea de locuri de munca, dar si modalitatea prin care vrem sa asiguram sustenabilitatea investitiilor facute. Speram ca putem demonstra prin evenimentul din 15 mai ca exista ONG-uri serioase care au investit banii europeni cu mare folos pentru comunitate si credem ca trebuie sa fie apreciate proiectele si implementatorii, pe fiecare caz, nu felul in care Statul Roman a reusit atragerea si managementul banilor europeni" - a declarat dna Angela Achitei, presedinte ADV Romania. 

Precizam ca Centru National de Economie Sociala este o investitie de aproximativ 0,5 mil. euro, realizata prin proiectul "Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale", cu o suprafata utila de 850 mp, situata pe 2 nivele, dotata cu accesibilitati pentru persoane cu dizabilitati, si in care functioneaza 7 ateliere protejate, in care tineri (cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, tineri proveniti din mediul rural, tineri expusi riscului de excluziune sociala sau post-insitutionalizati), invata o meserie in unul sau mai multe domenii, sau in care se realizeaza productie si servicii in cadrul unitatii protejate Util Deco. Produsele si serviciile realizate de acestia pot fi vizualizate pe magazinul on-line www.utildeco.ro

Pentru detalii poate fi apelata d-na Mihaela Munteanu, director de dezvoltre si comunicare ADV Romania, tel. 0740513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile