«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

ONGFest - Targul afacerilor cu suflet

Postata in: Stiri IES
Data: 2013-05-15


Exista afaceri facute cu suflet – afaceri care aduc beneficii atat proprietarilor cat si clientilor.

Vrei sa vezi alt fel de afaceri, alt fel de intrepinderi? Vino la ONGFest – Targul Economiei Sociale 2013, intre 17 si 19 mai, in parcul Tinererului, sa afli despre intreprinderile sociale - asociatii, fundatii, case de ajutor reciproc. Ele impreuna formeaza economia sociala - o economie pentru toti, in care si tu poti fi:

- actionar - proprietar al unei intreprinderi sociale;
- client multumit de produsele pe care le cumpari la un pret corect, direct sau de cat mai aproape de producator intr-un comert echitabil, corect;
- voluntar care isi dedica din timpul sau pentru activitati de protejare a naturii, de dezvoltarea comunitatii in care traiesti sau de sprijinire a unor persoane in nevoie.

Te-ai gandit vreoadata ca ai putea fi proprietarul bancii la care iti tii economiile si care iti da credit "cu buletinul"? Poate ca nu, dar ar fi bine sa stii ca o astfel de banca exista - este casa de ajutor reciproc a parintilor si bunicilor nostri! Retine deci abrevierea lor CAR (CeA Re) sau CARP si cauta-i la ONGFest – Targul Economiei Sociale 2013. Aceste organizatii te asteapta in perioada 17-19 mai in parcul Tineretului din Bucuresti sa iti povesteasca mai multe. Daca lucrezi, esti liber profesionist, mic intreprinzator sau "tanar pensionar" poti deveni membru – adica proprietar - imediat si poti lua primul credit in termen foarte scurt.

Sute de grupuri pornite de cetateni din toata tara creeaza sau schimba institutii / organizatii si rezolva probleme in comunitatile lor. Ei sunt schimbarea sociala de care avem nevoie! Si tu poti sa li te alaturi. Avem doua optiuni: sa facem schimbarea sau sa plecam. Tu ce alegi? Daca vrei sa fii parte din schimbare vino la ONGFest – Targul Economiei Sociale 2013 in zilele de 17-19 mai.

Vei gasi aici peste 150 de organizatii care propun solutii pentru probleme multiple cum ar fi infertilitate, prim ajutor si salvarea unor vieti omenesti etc. si vei descoperi ce poti sa faci daca unul din copiii are cancer, autism sau alte probleme si organizatiile la care poti sa apelezi.

Si daca, dincolo de toate aceste probleme, vrei doar sa iti petreci util timpul liber, in natura sau facand activitati recreative, vino la ONGFest – Targul Economiei Sociale 2013, unde poti sa gasesti cele mai variate optiuni.

Eveniment organizat in cadrul proiectului "Prometeus - promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene" (ID 57676), implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Universitatea Bucuresti - Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises si Centrul Naţional de Pregatire în Statistica si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni!

Un eveniment organizat sub egida Institutului de Economie Sociala.

(sursa: romanialibera.ro)

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile