«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Conferinta internationala "Economia sociala in practica: Rolul economiei sociale in reintegrarea socio-profesionala a persoanelor defavorizate"

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2013-05-21

Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana - C.R.E.D. organizeaza la Bucuresti, in incinta Hotelului Intercontinental, str. Nicolae Balcescu nr. 4 in perioada 21-24 mai 2013, conferinta internationala "Economia sociala in practica: Rolul economiei sociale in reintegrarea socio-profesionala a persoanelor defavorizate".

Evenimentul se deruleaza in cadrul proiectului “Economia sociala – O noua provocare in insertia pe piata muncii a detinutilor” – proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, ID-57397, realizat in parteneriat cu Penitenciarul de Femei Targsor, Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti, Penitenciarul Braila, S.C. MONOPRIX SRL, European Think Tank Pour la Solidarité, Belgia.

Agenda conferintei cuprinde:

  • prezentarea cadrului legislativ privind economia sociala in Uniunea Europeana si in Romania;
  • prezentarea procesului de reintegrare a persoanelor condamnate in Uniunea Europeana si in Romania cu ajutorul instrumentelor specifice economiei sociale;
  • ateliere de lucru in care se vor analiza modalitatile de abordare si utilizare a economiei sociale in reintegrarea persoanelor defavorizate (in particular persoanelor condamnate) s.a.

Printre invitati se numara: din partea Guvernului Romaniei: Codrin Scutaru, Secretar de Stat la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice; Florin Aurel Motiu, Secretar de Stat la Ministerul Justitiei; Catalin Claudiu Bejan, Director al Administratiei Nationale a Penitenciarelor; Iuliana Carbunaru, Director al Directiei de Probatiune; Olle Hessel, presedinte al organizatiei High:Five Copenhaga, Danemarca, reprezentanti ai institutiilor publice din Romania si UE, ONG-uri din Romania.

Persoane de contact:  Camelia Tancau – Manager Proiect, tel/fax: +40 21 3365245; Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana – CRED si Anca Militaru – Expert, CERES - Centru de Resurse pentru Economie Sociala, tel./fax. 0213108211, e-mail: anca@cred.org.ro.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile