«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Companiile detinute de angajati fac performanta

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-05-24Cesiro este o fosta fabrica de stat care a fost privatizata prin metoda MEBO (management employee buyout - vanzare catre management si angajati), astfel ca, in prezent, societatea este detinuta de angajati si fosti angajati. 

Fabrica din Sighisoara, cu o istorie de 56 de ani, aprovizioneaza lunar cu milioane de produse din ceramica magazine precum Carrefour, Tesco sau IKEA din toata Europa. Cesiro, compania ai carei actionari sunt salariatii, s-a "batut" in timp cu chinezii, dar si cu ceilalti mari producatori de talie internationala, castigand un loc in clasamentul celor mai mari producatori de ceramica colorata din Europa.

"Secretul nostru consta in faptul ca toti actionarii ne focalizam asupra acelorasi obiective si luam decizii impreuna", spune directorul companiei, Aurelian Voia.

Institutul de Economie Sociala a abordat subiectului transferul proprietatii asupra intreprinderii catre salariati si in acest articol

Mai multe detalii privind Cesiro puteti gasi aici

(sursa articol: aici; sursa foto: aici)

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile