«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Economia sociala, cheia de iesire din inchisoare

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2013-05-24

 

 

 

Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana - C.R.E.D. a organizat la Bucuresti in perioada 21-24 mai 2013 conferinta internationala "Economia sociala in practica: Rolul economiei sociale in reintegrarea socio-profesionala a persoanelor defavorizate". Dezbaterile  s-au concentrat pe intregrarea in munca a detinutilor.

In cadrul Conferintei s-au prezentat si dezbatut modalitatile de reintegrare a persoanelor condamnate in Uniunea Europeana si in Romania cu ajutorul instrumentelor specifice economiei sociale. CRED a prezentat atelierele de formare profesionala si lucru efectiv realizate in penitenciarele partenere: Penitenciarul de Femei Targsor, Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti, Penitenciarul Braila. Participantii, ONG-uri si institutuii si autoritati publice implicate in activitatea penitenciara, vor dezbate si o strategie de dezvoltare de intreprinderi sociale pentru fostii detinuti in Romania. La deschiderea evenimentului a fost prezent si Codrin Scutaru, Secretar de Stat la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Dl. Yves Scieur, expert in delicventa juvenila, a spus ca “Economia sociala este cheia de iesire din inchisoare pentru multi detinuti si de asemenea solutia pentru a nu mai reveni acolo.” Pentru a asigura conditii propice pentru integrarea in munca a detinutilor este nevoie insa  de un cadru legal favorabil. De aceea C.R.E.D. impreuna cu penitenciarele partenere au propus deja amendamente  la cele doua legi care reglementeaza modalitatea de executare a pedepselor, amendamente care prevad posibilitatea ca detinutii sa munceasca in cadrul structurilor de economie sociala in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, avand regim special, derogator de la normele generale aplicabile in materia raporturilor juridice de munca.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe site-ul C.R.E.D.: www.cred.org.ro.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile