«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

UNDP Romania organizeaza la Tirgu-Mures seminarul de formare "Competente antreprenoriale in economie sociala"

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2013-05-29

 

 

Agentia ONU - Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP Romania) organizeaza, la Tirgu-Mures, in perioada 11-13 iunie 2013, seminarul de formare „Competente antreprenoriale in economie sociala”.

Seminarul de la Tirgu Mures este componenta-cheie a proiectului POSDRU/69/6.1/S/34922 “Economia sociala ca solutie a dezvoltarii comunitatilor Roma din Romania”, fiind al patrulea dintr-o serie de sase seminarii organizate in cinci regiuni de dezvoltare ale Romaniei. Primele trei seminarii au avut loc la Cluj, Calarasi si Bacau. Ultimele doua seminarii vor avea loc la Drobeta Turnu Severin (iulie 2013) si Oradea (septembrie 2013).

Obiectivul principal urmarit in cadrul acestor seminarii regionale este incurajarea spiritului antreprenorial la nivel social in randul institutiilor publice locale si organizatiilor neguvernamentale si implicarea acestora in activitati durabile si profitabile. Aceste actiuni vor avea capacitatea sa genereze autosustenabilitate si independenta solutiilor sociale si sa contribuie la dezvoltarea economica a comunitatilor dezavantajate, cum sunt cele de romi.

Printre temele abordate in cadrul cursului se numara:
(a) conceptele teoretice de baza ale antreprenoriatului social;
(b) principiile economiei sociale/legislatia;
(c) rolul autoritatilor publice in dezvoltarea modelelor de economie sociala pentru comunitatile de romi;
(d) initierea, elaborarea si gestionarea planului de afacere sociala.

Participarea la curs este gratuita, iar cursantii vor avea asigurate materialele de curs si mesele zilnice. Cazarea si decontul transportului sunt asigurate participantilor care se deplaseaza din afara orasului Tirgu Mures, in limita locurilor disponibile. Pentru a participa la acest curs, persoanele interesate sunt rugate sa trimita o copie dupa cartea de identitate, o adeverinta care să ateste calitatea de specialist in domeniul incluziunii sociale, precum si o copie dupa diploma/certificat ce atesta absolvirea a 12 clase.

Seminarul “Competente antreprenoriale in economie sociala” este organizat in cadrul proiectului “Economia sociala ca solutie a dezvoltarii comunitatilor Roma din Romania”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in Oameni! si implementat de Fundatia Centrul pentru Analiza şi Dezvoltare Instituţională (CADI Eleutheria), in parteneriat cu UNDP Romania, Guvernul Romaniei – Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) si Alianta Civica a Romilor din Romania (ACRR). Informatii suplimentare privind implementarea proiectului pot fi obtinute vizitand website-ul www.economiesocialapentruromi.ro.

Pentru mai multe informatii si inscrieri puteti contacta echipa proiectului la urmatoarea adresa de e-mail mihaela.ghinescu@undp.org sau la telefon 021.201.78.86.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile