«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

APDRP a lansat un sistem de consiliere on-line pentru fermierii care vor fonduri europene

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-06-04

 

 

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a lansat un sistem interactiv de consiliere on-line a potentialilor beneficiari si a beneficiarilor privind accesarea si derularea fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 - 2013.

Cei care doresc sa depuna un proiect de investitii pentru sesiunea din iunie 2013 a Masurii 121 - Modernizarea exploatatiilor agricole, dedicata fermelor de familie cu dimensiuni intre 2 si 50 UDE, pot beneficia de suport on-line pe site-ul APDRP, in vederea identificarii facile a investitiilor eligibile si a conditiilor de accesare.

Sub titlul Autoevaluarea investitiei propuse prin PNDR, din 31 mai 2013, toti cei care doresc finantare europeana nerambursabila prin PNDR au la dispozitie „Sistemul Expert”, functional pe site-ul APDRP, pentru verificarea eligibilitatii investitiei propuse, in vederea accesarii fondurilor europene nerambursabile.

Cum functioneaza „Sistemul Expert”?

Sistemul Expert” presupune completarea unui chestionar on-line, in urma caruia beneficiarii vor putea identifica masura de finantare din PNDR pe care o pot accesa, investitiile eligibile, documentele necesare intocmirii proiectului precum si o estimare a punctajului pe care l-ar putea obtine investitia propusa.

Consiliere si pentru cei care vor sa depuna proiecte de investitii prin Grupurile de Actiune Locala (GAL-uri)

Pe langa cei care vor sa depuna un proiect de investitii, in sesiunea din iunie a Masurii 121, in acest moment „Sistemul Expert” vine si in ajutorul celor care vor sa depuna proiecte de investitii prin Grupurile de Actiune Locala (GAL-uri).

Sisteme de consiliere on-line si pentru alte servicii, inclusiv pentru perioada 2014 - 2020

In scurt timp, tot pe pagina oficiala de internet a APDRP, vor fi disponibile alte doua sisteme de consiliere on-line („Tutoriale” si „Simulari”) cu ajutorul carora potențialii beneficiari sunt informati in mod interactiv despre modalitatea de intocmire a cererilor de finantare, a cererilor de plata si derularea proiectelor finantate prin PNDR.

Sistemele de consiliere on-line vor fi adaptate si pentru urmatoarea perioada de programare financiara 2014 – 2020.

Suportul on-line oferit de APDRP este parte a proiectului P006/ 2012 „Informarea potentialilor beneficiari ai PNDR si dezvoltarea sistemului informatic de gestiune si instruire a angajatilor”, Componenta 1 „Elaborarea sistemului expert si a tutorialelor pentru informarea potentialilor beneficiari ai PNDR prin intermediul portalului web” finantat prin Masura 511 - Asistenta Tehnica a PNDR.

Articol preluat de pe site-ul www.agroinfo.ro.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile