«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Invitatie: Conferinta "Economia sociala si calitatea vietii in Romania", 28 iunie 2013

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2013-06-05

 

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti organizeaza Conferinta „Economia sociala si calitatea vietii in Romania”, ce urmeaza a se desfasura in data de 28 iunie 2013, in Casa Academiei Romane, din Bucuresti (Calea 13 Septembrie, 13). Conferinta este organizata in cadrul proiectului  „Prometeus – Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene”.

In ultimii ani, odata cu cresterea interesului autoritatilor publice pentru promovarea si sustinerea initiativelor in domeniul dezvoltarii intreprinderilor sociale, a crescut interesul pentru cercetare in acest domeniu, s-au intensificat  dezbaterile cu privire la specificul acestui sector economic, utilitatea lui sociala, caracteristicile si profilul actorilor organizationali care il compun. Conferinta isi propune sa deschida un spatiu de investigare a situatiei economiei sociale in Romania, a provocarilor si oportunitatilor pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale in tara noastra, dar si a legaturii dintre economia sociala si domeniul calitatii vietii. Ea reuneşte contributii teoretice si empirice privind economia sociala si calitatea vietii in Romania, dar si in perspectiva comparata. Teoreticienii si practicienii din domeniile mai sus mentionate sunt asteptati sa prezinte lucrari si sa participe la dezbateri.

In cadrul conferintei vor fi prezentate si rezultatele celui mai amplu studiu sociologic derulat in tara noastra privind entitatile de economie sociala. Vor fi prezentate rezultatele referitoare la dimensiunea economica si cea sociala a activitatii entitatilor de economie sociala, implicarea acestora in activitatile de dezvoltare comunitara, aspecte privind angajabilitatea si membershipul, guvernarea democratica etc.

Sesiuni tematice: Conferinta va fi organizata pe sesiuni tematice, cu desfasurare in paralel:

1. Economia sociala si dezvoltarea locala
2. Calitatea vietii si inegalitatile sociale


Informatii referitoare la eveniment sunt disponibile pe pagina electronica a Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii: www.iccv.ro.

Invitatia la eveniment, ce contine descrierea sesiunilor tematice, poate fi descarcata de aici.

Pentru inscriere va rugam completati pana in data de 20 iunie formularul de inscriere disponibil aici.

Eveniment organizat in cadrul proiectului ”Prometeus – promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene” (ID 57676), implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Universitatea Bucuresti - Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises si Centrul National de Pregatire in Statistica si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni!

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile