«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Atelier de reconditionare a mobilei unde vor lucra persoane defavorizate din Bucuresti

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2013-06-18

 

 

Un atelier de reconditionare mobila si reciclare creativa a deseurilor se va deschide, cel mai probabil, in toamna, in incinta clubului Fabrica din Bucuresti. Aici vor lucra persoane vulnerabile din punct de vedere economic si social. Intreprinderea sociala este un proiect al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta (SDD) in parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje.

Eco-Social Bucuresti isi propune sa comercializeze produse obtinute prin reciclare creativa a deseurilor de mari dimensiuni si mobila veche si refolosirea deseurilor de ambalaje, integrand in acelasi timp pe piata muncii persoane din grupuri sociale defavorizate.

Misiunea intreprinderii sociale consta in crearea de locuri de munca destinate persoanelor vulnerabile din punct de vedere economic si social in domeniul colectarii, reconditionarii si comercializarii on-line a produselor.

Intreprinderea sociala va functiona sub forma unui atelier de tamplarie si o platforma de presare deseuri de ambalaje. Atelierul va asigura reconditionarea si restaurarea mobilierului vechi, dezasamblarea pieselor de mobilier care nu pot fi reconditionate si construirea unor noi obiecte din resturi. Obiectele rezultate vor fi produse premium, de colectie, cu sprijinul designerilor dar si produse chilipir, accesibile persoanelor cu venituri mici. Cu ajutorul liniei de presare deseuri din ambalaje, Eco-Social va identifica si curata zone problematice in ce priveste infrastructura de colectare separata a deseurilor.

Articol preluat de pe site-ul www.totb.ro. Pentru a citi articolul in intregime dati click aici.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile