«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Invitatie seminarii IES: "Economia sociala si ocuparea fortei de munca in Romania" si "Economia sociala - furnizor de servicii de ocupare si formare profesionala", 27 iunie 2013

Postata in: Stiri IES
Data: 2013-06-18

 

 

Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizeaza joi, 27 iunie la Bucuresti Seminariile „Economia sociala si ocuparea fortei de munca in Romania” si „Economia sociala - furnizor de servicii de ocupare si formare profesionala”. Acestea vor avea loc cu incepere de la ora 09:30 la Sala de reuniuni a IES (Bd. Nerva Traian, Nr. 21, Sect. 3, Bucuresti).

Cu prilejul acestor seminarii vor fi facute publice rezultatele a doua cercetari complexe asupra  rolului economiei sociale in ocuparea fortei de munca, cu precadere in integrarea in munca a grupurilor vulnerabile si in furnizarea de servicii de ocupare si formare profesionala.

Cercetarile au inclus printre altele:

  • analiza datelor oficiale si estimate ale principalilor indicatori economici;
  • primele anchete de teren pe esantioane reprezentative la nivel naţional ale urmatoarelor grupuri de organizatii: (1) organizatii care au înregistrate sau autorizate unitati protejate din Romania; (2) organizatii care sunt acreditate ca furnizori de servicii de ocupare si formare profesionala;
  • focus-grupuri cu actorii economiei sociale din aceste sectoare,  interviuri cu actori cheie din domeniu si studii de caz ale unor organizatii reprezentative în domeniu.


Agenda preliminara a seminariilor este disponibila aici.

Participantilor care vin dintr-o localitate aflata la peste 50 de km distanta de Bucuresti, li se poate deconta transportul cu trenul (pe baza biletelor însotite de factura de la CFR), autocarul (biletele stampilate de firma de transport) sau automobilul personal (bonurile de combustibil stampilate de benzinarie, în limita a 7,5 litri de combustibil la 100 km parcursi-conform legii). Ulterior transmiterii acestor date, veti fi contactat de organizatori pentru a va confirma posibilitatea decontarii integrale a sumei specificate de dvs.

Pentru a va inscrie va rugam sa completati formularul de inscriere pana miercuri, 26 iunie 2013, ora 12:00. Acesta este  disponibil aici.

Pentru detalii va sta la dispozitie: Iuliana Rada (asistent comunicare IES) 021.310.01.77/81/82/83, iuliana.rada@fdsc.ro.

Aceste evenimente sunt organizate in cadrul proiectului „Prometeus – promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene” (ID 57676), implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Universitatea Bucuresti - Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises si Centrul Naţional de Pregatire in Statistica si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește in Oameni!

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile