«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Astazi are loc Conferinta "Economia sociala si calitatea vietii in Romania"

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2013-06-28

 

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV) si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti organizeaza astazi Conferinta „Economia sociala si calitatea vietii in Romania”, la sediul ICCV din Casa Academiei Romane.

 
In ultimii ani, odata cu cresterea interesului autoritatilor publice pentru promovarea si sustinerea initiativelor in domeniul dezvoltarii intreprinderilor sociale, a crescut interesul pentru cercetare in acest domeniu, s-au intensificat  dezbaterile cu privire la specificul acestui sector economic, utilitatea lui sociala, caracteristicile si profilul actorilor organizationali care il compun. Conferinta isi propune sa deschida un spatiu de investigare a situatiei economiei sociale in Romania, a provocarilor si oportunitatilor pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale in tara noastra, dar si a legaturii dintre economia sociala si domeniul calitatii vietii. Ea reuneşte contributii teoretice si empirice privind economia sociala si calitatea vietii in Romania, dar si in perspectiva comparata. Teoreticienii si practicienii din domeniile mai sus mentionate sunt asteptati sa prezinte lucrari si sa participe la dezbateri.

In cadrul conferintei vor fi prezentate si rezultatele celui mai amplu studiu sociologic derulat in tara noastra privind entitatile de economie sociala. Vor fi prezentate rezultatele referitoare la dimensiunea economica si cea sociala a activitatii entitatilor de economie sociala, implicarea acestora in activitatile de dezvoltare comunitara, aspecte privind angajabilitatea si membershipul, guvernarea democratica etc.

Agenda evenimentului este disponibila aici.

Eveniment organizat in cadrul proiectului ”Prometeus – promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene” (ID 57676), implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Universitatea Bucuresti - Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises si Centrul National de Pregatire in Statistica si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni!

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile