«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Asociatia Little People, castigatoarea Marelui Premiu pentru Integrare Sociala acordat de Fundatia ERSTE

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-06-28

 

 

In cadrul unei ceremonii desfasurate la Viena, proiectul "Nu Mi-e Frica!" al Asociatiei Little People Romania a castigat Marele Premiu pentru Integrare Sociala acordat de Fundatia ERSTE dintr-un total de aproape 2.000 de aplicatii provenind din 13 tari din Europa centrala si de sud-est.

Proiectul castigator ,,Nu Mi-e Frica!” a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a  interventiilor psihosociale oferite in sprijinul copiilor si tinerilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora. El este implementat cu succes in 7 centre oncopediatrice din Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi precum si in doua sectii oncopediatrice din Republica Moldova. Programul de suport il are in centrul sau pe Leul ce Curajos, eroul preferat al copiilor care ii intampina pe acestia cu cele mai interesante activitati si jocuri, menite sa ii ajute sa se familiarizeze cu situatia de boala, sa lupte cu ea, sa inteleaga adecvat si adaptat varstei ce anume se intampla cu ei, sa ii pregateasca corespunzator pentru diverse proceduri medicale, sa-i invete importanta acestora si a tratamentului, sa le prezinte metode creative de management al durerii, sa reduca anxietatea si stresul internarii, sa-i ajute in procesul de normalizare si adaptare in mediul spitalicesc şi nu in ultimul rand, sa le creeze un mediu confortabil in care sa se dezvolte psihosocial armonios.

Pentru prima data in istoria competitiei, toate cele 3 proiecte inscrise de catre Asociatia Little People au fost selectate in randul finalistilor.

Membrii Asociatiei Little People si-au inceput activitatea cu mai bine de 16 ani in urma, in Cluj-Napoca, din dorinta de a a ajuta copiii bolnavi de cancer prin intermediul unui program de suport psihosocial creat special pentru acestia. In 2006 Asociatia Little People a infiintat Clubul Temerarii, al adolescentilor romani supravietuitori de cancer, ce numara peste 300 de membri din peste 85 de localitati din tara.

Articol preluat de pe site-ul www.ftr.ro.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile