«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Fondurile europene pot sprijini economia sociala in perioada 2014-2020. Participa si tu la stabilirea prioritatilor!

Postata in: Stiri IES
Data: 2013-07-10Economia sociala a fost o prioritate pentru Fondul Social European in Romania in perioada 2007-2013, cel putin din punctul de vedere al alocarilor bugetare (9% din bugetul total POSDRU). Din pacate, numai 35% din suma alocata a fost contractata pana la aceasta data. Acest domeniu de interventie a atras un numar impresionant de proiecte – 2112 de proiecte depuse. Au fost multe disfunctionalitati, dar si multe proiecte de succes.

Va propunem sa reflectam impreuna asupra sprijinului acordat economiei sociale in cadrul POSDRU 2007-2013, DMI 6.1 si asupra lectiilor pe care le putem invata din aceasta experienta – ce a mers, ce nu a mers, ce ar trebui schimbat in noua perioada de programare.

Conform regulamentului pentru Fondul Social European si conform documentelor autoritatilor romane, documente aflate inca in lucru, economia sociala va fi o prioritate si pentru viitoarea perioada de programare a Romaniei.

Pentru a ne asigura ca ajungem la o paleta cat mai larga a beneficiarilor POSDRU 2007-2013, DMI 6.1, dar si la cat mai multi actori ai economiei sociale, am pregatit un chestionar referitor la provocarile si avantajele pe care le-a adus acest program economiei sociale.

Chestionarul este disponibil AICI si poate fi completat pana cel tarziu la data de 15 iulie 2013 inclusiv.

Ne puteti contacta pentru detalii si intrebari la adresa de email ies@ies.org.ro.

IES a mai abordat tematica fondurilor europene in legatura cu economia sociala in alte articole anterioare, pe care va invitam sa le cititi:

Fondurile europene si economia sociala, cum a fost pana in 2013, ce va urma
Romania propune sprijinirea economiei sociale din fonduri europene in perioada 2014-2020

 

Va multumim pentru colaborare si promptitudine!

Institutul de Economie Sociala

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile