«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Privatizarea serviciilor medicale - o oportunitate pentru economia sociala?

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-08-02

 

 

Hotnews a prezentat recent in premiera cateva proiecte noi pe care le pregateste Ministerul Sanatatii si care ar putea duce la o dezvoltare semnificativa a economiei sociale in acest domeniu.

Astfel, conform Hotnews, „Spitalele pilot de interes local se vor putea reorganiza ca asociatii sau fundatii medicale, in urma deciziei consiliilor judetene sau locale care le au in subordine (sau a altor institutii care le au in subordine). Aceste fundatii si asociatii medicale vor fi de utilitate publica, sub forma de persoana juridica de drept privat fara scop patrimonial. Patrimoniul si bunurile spitalelor reorganizate sub forma de fundatii pot fi transmise doar persoanelor juridice private sau publice fara scop patrimonial, care au un scop identic sau asemanator. Se prevad conditiile in care un spital pilot de interes local poate intra in lichidare”.

Se anticipeaza, de asemenea, ca „mai mult de 50% din costurile spitalelor pilot «sunt acoperite din vanzari» si ele vor apartine sectorului societatilor nefinanciare”. Nu este clar insa la ce societati nefinanciare face referire Ministerul Sanatatii (societati de asigurari mutuale sau societati de ajutor reciproc).

Puteti citi aici integral analiza Hotnews.

Vom avea mai multe detalii odata cu publicarea spre dezbatere publica a proiectelor de legi respective. Va vom tine la curent in legatura cu acest subiect.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile