«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

"Actionam responsabil! - competitia initiativelor de responsabilitate sociala" a strans peste 200 de proiecte

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-08-06

 

 

Anul acesta s-au inscris peste 200 de proiecte in concursul national "Actionam responsabil! - competitia initiativelor de responsabilitate sociala". Concursul de proiecte a fost organizat de Federatia Junior Chamber International (JCI) Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia "Institutul pentru Politici Sociale", in perioada 10 iunie 2013 - 31 iulie 2013.

In urmatoarea perioada, cele 203 proiecte inscrise vor intra in faza de preselectie, respectiv se va verifica eligibilitatea lor. Pe 30 august va fi publicata pe site-ul www.actionamresponsabil.ro lista celor 18 proiecte care vor intra in jurizarea finala. Competitia initiativelor de responsabilitate sociala premiaza cele  mai bune 12 proiecte astfel: primele sase proiecte vor primi premii in valoare de 16.000 lei/proiect, iar urmatoarele sase vor primi 10.000 lei/proiect.  Castigatorii vor fi anuntati pe 15 septembrie 2013 pe www.actionamresponsabil.ro. Concursul, dedicat initiativelor de responsabilitate socialala, se adreseaza sindicatelor, patronatelor, ONG-urilor, asociatiilor de IMM-uri si camerelor de comert.

Cofinantat prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, proiectul „Actionam responsabil! – Reteaua Sociala RSC” este destinat promovarii dialogului social si solutionarii provocarilor cu care diferite organizatii se confrunta in implementarea initiativelor de responsabilitate sociala. Pana in prezent, echipa a creat deja o retea de peste 250 de membri din cele 8 regiuni de dezvoltare, acestia comunicand in permanenta informatii, stiri si rapoarte de RSC prin intermediul portalului www.actionamresponsabil.ro.

Pana in prezent, in cadrul proiectului au avut loc 7 conferinte regionale, 5 conferinte nationale si o conferinta internationala, 16 workshop-uri, 2 cursuri de Manager in Responsabilitate sociala cu acreditare ANC pentru 160 de participanti, reprezentanti ai ONGurilor, asociatiilor de IMMuri, camerelor de comert, comitetelor sectoriale, sindicatelor si patronatelor  si 6 mese rotunde acestea reunind peste 800 de participanti, reprezentanti din corporatii, IMM-uri, patronate, asociatii si diverse organizatii ale societatii civile. Cele 8 centre regionale asigura in mod constant asistenta directa organizatiilor si persoanelor interesate, la sediile din orasele: Bucuresti, Iasi, Constanta,  Cluj-Napoca, Timisoara,  Craiova, Ploiesti, Targu Mures, Brasov.

Articol preluat de pe site-ul www.nonguvernamental.org.

[sursa imaginii: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile