«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

ECOPROD HOGHIZ - sau despre cum o companie responsabila social sprijina producatorii locali si economia sociala din localitate

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2013-08-19

 

 

Centrul Regional de Produse Traditionale ECOPROD a fost infiintat ca urmare a initiativei Lafarge de a sustine activitati generatoare de venituri alternative din agricultura si din biodiversitatea locala, in beneficiul membrilor comunitatii, prin eficientizarea folosirii patrimoniului construit al uzinei.

Centrul si-a deschis oficial portile in 6 octombrie 2012, fiind o noutate in Romania prin finantarea realizata integral din bugetul unei singure companii. Centrul produce si comercializeaza produse alimentare conservate: zacusca, gemuri, dulceturi etc. Proiectul Lafarge face parte dintr-un plan national de creare de locuri de munca in comunitatile in care grupul are operatiuni industriale, prin incurajarea spiritului antreprenorial si asociativ.

Initiat in 2010 si bucurandu-se de sprijinul si implicarea reprezentantilor sindicatului Uzinei Hoghiz, a Consiliului local Hoghiz, precum si a altor organizatii din societatea civila, Asociatia de producatori ECOPROD s-a constituit din 10 membri avand gospodarii in comunitate.

Mai multe detalii despre Centrul Regional de Produse Traditionale ECOPROD veti gasi aici.

[sursa imaginilor: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile